Tάγματα εφόδου στον Ασπρόπυργο: Έσπασαν στο ξύλο Πακιστανό

Tάγματα εφόδου στον Ασπρόπυργο: Έσπασαν στο ξύλο Πακιστανό
SOOC

Τα ξημερώματα της Δευτέρας έδρασαν περίπου 30 άτομα, τα οποία επιτέθηκαν σε δύο σπίτια Πακιστανών και ξυλοφόρτωσαν ένοικο εγκαταλελειμμένου εργοστασίου στη θέση Γκορυτσά.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε σε σπίτι όπου ζουν μετανάστες από το Πακιστάν στην οδό Τραπεζούντος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού, ενώ οι ένοικοι δεν βρίσκονταν στο εσωτερικό της οικίας και δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η δεύτερη επίθεση έγινε με τον ίδιο τρόπο σε οικία Πακιστανών στην θέση «Τρύπα Αλεπούς» στην Γκορυτσά Ασπροπύργου. Και εκεί σημειώθηκαν ζημιές στα τζάμια του σπιτιού. Το σοβαρότερο περιστατικό συνέβη όταν το «τάγμα εφόδου» εισέβαλλε σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην Γκορυτσά, όπου ζει ένας 48χρονος από το Πακιστάν.

Οι δράστες τον ξυλοφόρτωσαν άγρια προκαλώντας του τραύματα στο πρόσωπο, τον θώρακα και τα άκρα, ενώ προκάλεσαν φθορές σε οικιακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τα «τάγματα» που εξαπολύουν επιθέσεις έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 40 βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις σε Πακιστανούς εργάτες γης από τον περασμένο Αύγουστο, αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, μέλη της οποίας το περασμένο Σάββατο είχαν δεχθεί επίθεση με πέτρες και κροτίδες κατά τη διάρκεια συγκέντρωσής τους στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι την έρευνα για τις τρεις τελευταίες επιθέσεις στον Ασπρόπυργο την ανέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Δημοφιλή