Ούτε μία, ούτε δύο: Πέντε (ναι, πέντε) νέες σειρές ετοιμάζει η ομάδα του Game of Thrones

Ούτε μία, ούτε δύο: Πέντε (ναι, πέντε) νέες σειρές ετοιμάζει η ομάδα του Game of Thrones

Όταν μιλάμε για spinoff σειρές (δηλαδή σειρές που αποτελούν είτε sequel, είτε prequel, είτε κάτι παρόμοιο μιας ήδη διάσημης και επιτυχημένης σειράς) θα έλεγε κανείς πως, λίγο-πολύ, τα έχουμε δει όλα. Μέχρι σήμερα, δηλαδή, όταν και πληροφορηθήκαμε πως η παραγωγή του Game of Thrones έχει ήδη στα σκαριά πέντε (5) spinoff σειρές βασισμένες στην ιστορία του Westeros. Όχι, ναι, καλά διαβάσατε. Πέντε.

Πριν από λίγες ημέρες, το Entertainment Weekly είχε δημοσιεύσει πως, σύμφωνα με διάχυτες πληροφορίες, το δίκτυο ετοιμάζει τέσσερις πιλότους για τέσσερις διαφορετικές σειρές, οι οποίες αν πάρουν το πράσινο φως, θα «εξερευνούν διαφορετικές περιόδους μέσα στο αχανές και πλούσιο σύμπαν του George R.R. Martin».

Τώρα όμως ο ίδιος ο George R.R. Martin, μέσω του Not A Blog του, αποκάλυψε πως υπάρχει και μια πέμπτη σειρά υπό κατασκευή, την οποία και συν-δημιουργεί με ένα σεναριογράφο του οποίου το όνομα παραμένει κρυφό προς το παρόν.

«Είχαμε τέσσερα σενάρια υπό ανάπτυξη όταν έφτασα στο LA την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά μέχρι να φύγω είχαμε πέντε. Προσθέσαμε έναν πέμπτο συγγραφέα στους αρχικούς τέσσερις. Όχι, δεν θα αποκαλύψω εδώ το όνομά του. Το HBO ανακοίνωσε τα ονόματα των πρώτων τεσσάρων και χωρίς αμφιβολία θα ανακοινώσει και τον πέμπτο, μόλις κλείσει η συμφωνία. Είναι μια πραγματικά καταπληκτική προσθήκη, ωστόσο, ένας εξαιρετικός τύπος και καλός συγγραφέας και εκτός από εμένα και ίσως τον Elio και τη Linda δεν ξέρω κανέναν άλλο που να γνωρίζει και να αγαπά τόσο το Westeros όπως αυτός».

Αν το HBO σκοπεύει όντως να κυκλοφορήσει πέντε νέες σειρές βγαλμένες από τον κόσμο του GoT, τότε ίσως να χρειαστεί λίγο από το χρυσάφι των Lannister για να τις πληρώσει ή ακόμη και τη βοήθεια της Iron Bank του Braavos. Σύμφωνα με τον Martin, πάντως, είναι απίθανο να πάρουν έγκριση και οι πέντε παραγωγές.

Προς το παρόν ο συγγραφέας θέλει να ξέρουμε πως υπάρχει παραγγελία από το κανάλι για πέντε πιλότους και πως ο ίδιος συνεργάζεται και με τις πέντε ομάδες για την ολοκλήρωσή τους. Επίσης, αυτά τα spinoffs δεν πρόκειται να είναι σαν τα spinoffs που έχουμε μάθει από άλλες σειρές. Θα είναι όλα prequels από ιστορίες που κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουμε ξανακούσει.

«Κάθε μία από τις ιστορίες υπό συζήτηση είναι prequel και όχι sequel. Κάποιες μπορεί να μην συμβαίνουν καν στο Westeros. Ωστόσο αντί για “spinoff” ή “prequel”, προτιμώ να χρησιμοποιώ τον όρο “successor show” (διαδοχική σειρά). Έτσι τις αποκαλώ», έγραψε ο Martin.

Και, για όσους αναρωτιέστε, ο Martin επισήμανε πως συνεχίζει να εργάζεται πάνω στη συνέχεια του επόμενου βιβλίου του από τη σειρά «Song of Ice and Fire», το ταλαίπωρο «The Winds of Winter» που περιμένουν τόσο καιρό όχι μόνο οι φαν της σειράς αλλά και οι παραγωγοί του GoT -μέχρι που τα παράτησαν και συνέχισαν την εκπομπή με δικό τους σενάριο. Βέβαια καλό θα ήταν να μην κρατήσετε και την αναπνοή σας καθώς δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. Οι σαρκαστικές γλώσσες μάλιστα λένε πως ο Martin προτίμησε να ασχοληθεί με πέντε νέες τηλεοπτικές σειρές από το να κάτσει να τελειώσει το βιβλίο.

Τουλάχιστον, αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε πέντε νέες ιστορίες του «Game of Thrones» για να σπαταλήσουμε τη ζωή μας μέσα στα επόμενα χρόνια. Μια χαρά.