Spiegel: Η οικονομία της Ελλάδας ολισθαίνει στην ύφεση

Spiegel: Η οικονομία της Ελλάδας ολισθαίνει στην ύφεση
Black could over Hellenic Parliament, Athens, Greece
Black could over Hellenic Parliament, Athens, Greece
Travel_Nerd via Getty Images

Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) αναφορικά με την ύφεση στην οποία βρίσκεται η οικονομία της χώρας, δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον γερμανόφωνο τύπο, σημειώνει η ελληνική έκδοση της Deutsche Welle (DW) σε άρθρο της με τίτλο ««Πισωγύρισμα για την ελληνική κυβέρνηση».

Έτσι, συνεχίζει η DW, το περιοδικό Spiegelστην online εκδοχή του υπό τον τίτλο «Η οικονομία της Ελλάδας ολισθαίνει στην ύφεση» γράφει: «Μόλις πριν από λίγες μέρες η Ελλάδα πέτυχε συμφωνία με τους δανειστές για το νέο πακέτο στήριξης. Τώρα ανακοινώνεται ότι η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε τα τελευταία δύο τρίμηνα» επισημαίνει το περιοδικό χαρακτηρίζοντας αυτή την εξέλιξη «πισωγύρισμα για την ελληνική κυβέρνηση».

Για το ίδιο θέμα η ελβετική εφημερίδα Handelszeitung δημοσιεύει άρθρο με τίτλο: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξέλθει από την κρίση». Η εν λόγω εφημερίδα συνδέει τα νέα στοιχεία με ένα αισιόδοξο σενάριο, αυτό της διαφαινόμενης ανάπτυξης της οικονομίας το επικείμενο καλοκαίρι, λόγω της έναρξης της τουριστικής σεζόν. «Η Ελλάδα ελπίζει τώρα σε μια δυνατή τουριστική σεζόν. Ειδικοί εκτιμούν ότι η οικονομία θα επιστρέψει κατά το τρέχον εαρινό τρίμηνο σε τροχιά ανάπτυξης. Πολλοί τουρίστες αποφεύγουν τους μέχρι πρότινος δημοφιλείς προορισμούς, όπως ήταν η Τουρκία και η Αίγυπτος, φοβούμενοι επιθέσεις και την πολιτικά αβέβαιη κατάσταση, γεγονός από το οποίο επωφελείται η Ελλάδα». Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι υπάρχει «Ελπίδα στον ορίζοντα» για την Ελλάδα.

Η δυσάρεστη έκπληξη που περιμένει πολλούς τουρίστες στην Ελλάδα τις ερχόμενες μέρες λόγω των απεργιών σχολιάζεται από την εφημερίδα Neue Ruhr Zeitung ως εξής: «Όποιος κάνει διακοπές στο Αιγαίο ταξιδεύει με τα πλοία από νησί σε νησί. Η απεργία των εργαζομένων στα πλοία μπορεί τώρα να ακυρώσει τα σχέδια πολλών για διακοπές. (…) Νησιά που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο, ουσιαστικά αποκόπτονται για 48 ώρες από τον έξω κόσμο».

Δημοφιλή