Βρετανία: Φοιτήτρια που μαχαίρωσε τον φίλο της ίσως αποφύγει τη φυλακή επειδή θα...έβλαπτε την καριέρα της

Βρετανία: Φοιτήτρια που μαχαίρωσε τον φίλο της ίσως αποφύγει τη φυλακή επειδή θα...έβλαπτε την καριέρα της
Facebook

Τον γύρο των βρετανικών και μη ΜΜΕ κάνει η υπόθεση μιας φοιτήτριας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης η οποία μαχαίρωσε τον πρώην φίλο της στο πόδι, αλλά ενδεχομένως να αποφύγει τη φυλακή επειδή κάτι τέτοιο θα...έβλαπτε τις προοπτικές καριέρας της (σύμφωνα με τον δικαστή).

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η Λαβίνια Γούντγουορντ, 24 ετών, επιτέθηκε εναντίον του στο κολέγιο Christ Church του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ενώ η ίδια ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών. Σύμφωνα με την Oxford Mail, παραδέχτηκε πως προκάλεσε σοβαρή σωματική βλάβη- ωστόσο ο δικαστής Ίαν Πρινγκλ είπε πως θεωρεί ότι η επίθεση ήταν «εντελώς μεμονωμένη περίπτωση».

«Το να εμποδίσουμε αυτή την ασυνήθιστα ικανή νεαρή να πραγματοποιήσει την επιθυμία της να μπει στο επάγγελμα που θέλει θα ήταν μια πολύ αυστηρή ποινή» είπε σχετικά, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC. «Αυτό που έκανες ξέρω πως δεν πρόκειται ποτέ να σε αφήσει, αλλά ήταν πραγματικά απαίσιο, και κανονικά θα επέφερε ποινή φυλάκισης» πρόσθεσε.

Η Γούντγουορντ, φοιτήτρια ιατρικής, γνώρισε τον φοιτητή του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Tinder. Κατά το περιστατικό, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, τον χτύπησε, του όρμησε με μαχαίρι ψωμιού και τον μαχαίρωσε στο πόδι. Επίσης του πέταξε ένα laptop, ένα ποτήρι και ένα βάζο μαρμελάδας πριν μαχαιρώσει η ίδια τον εαυτό της.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, η Γούντγουορντ είχε αναπτύξει εξάρτηση από ναρκωτικά και προηγουμένως ήταν σε σχέση με κάποιον ο οποίος την κακομεταχειριζόταν. Ο δικαστής είπε πως θα επιλέξει να ακολουθήσει άλλη πορεία και θα αναβάλει την επιβολή ποινής για τον Σεπτέμβριο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης είχε υποστηρίξει πως θα ήταν αδύνατον για τη Γούντγουορντ να γίνει χειρουργός εάν πρέπει να παρουσιάζει στους δυνάμει εργοδότες της μια τέτοια ποινή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι το πανεπιστήμιό της θα της επιτρέψει να επιστρέψει στις σπουδές της τον Οκτώβριο επειδή είναι «τόσο καλή» και έχει δημοσιεύσεις σε ιατρικά περιοδικά.

H Γούντγουορντ ήταν παρούσα στο δικαστήριο για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ωστόσο τώρα θεωρείται πως βρίσκεται στα Μπαρμπέιντος για διακοπές.

Δημοφιλή