Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ νότια της Ρόδου

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ νότια της Ρόδου
Eurokinissi

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε, σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης στη Ρόδο, στις 14:30, με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στην Κάρπαθο, 339 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας στο θαλάσσιο χώρο, 24 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χάλκης.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου, δεν υπήρξε καμία ζημιά.

«Μέχρι στιγμής και μετά από χρονικό διάστημα μίας (1) ώρας από τη σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε και είχε ως επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή Ρόδου - Χάλκης - Καρπάθου, δεν αναφέρθηκε καμία ζημιά. Υπήρξε άμεση επικοινωνία με τους δημάρχους των νησιών Ρόδου - Χάλκης - Καρπάθου - Κάσου και τα αντίστοιχα αστυνομικά τμήματα και διαπιστώθηκε η μη παρουσίαση προβλημάτων από τη σεισμική δόνηση».

Επίσης η μετασεισμική ακολουθία εξελίχθηκε ομαλά. Στις 16.02 λεπτά το απόγευμα σημειώθηκε μία ακόμη δόνηση μεγέθους 4 Ρίχτερ από πολύ κοντινό εστιακό χώρο, όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας, ο οποίος χαρακτήρισε το σεισμό μεμονωμένο γεγονός. Είπε ακόμη ότι σημειώθηκε σε βάθος 23 χιλιομέτρων, γεγονός που εξασθένησε την ένταση του.

Δημοφιλή