«Πείτε μας τι βλέπετε»: Η Claire Underwood προκαλεί ανατριχίλες στο νέο teaser για την 5η σεζόν «House of Cards»

«Πείτε μας τι βλέπετε»: Η Claire Underwood προκαλεί ανατριχίλες στο νέο teaser για την 5η σεζόν «House of Cards»

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι φαν του «House of Cards» να διχαστούν με τον ερχομό της νέας σεζόν της διάσημης σειράς, της πρώτης μετά την εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ. Γιατί, είτε ο νέος κύκλος θα φαντάζει βαρετός μπροστά στα όσα συμβαίνουν στην πραγματικότητα στην πολιτική σκηνή της Αμερικής, είτε συναρπαστικά ρεαλιστικός και επίκαιρος.

Σε κάθε περίπτωση, το House of Cards κυκλοφόρησε χτες ένα μικρό teaser για την 5η σεζόν του, το οποίο σε κάνει να νιώθεις οργουελικές ανατριχίλες.

Η Claire Underwood (Robin Wright) απευθύνει μήνυμα στον αμερικανικό λαό, σε ένα βίντεο που αποτελεί το ξεκίνημα του πρώτου επεισοδίου του νέου κύκλου. Η Πρώτη Κυρία, αναφερόμενη σε μια τρομοκρατική επίθεση, παραδίδει με τη χαρακτηριστική ηρεμία της ένα διάταγμα από το γραφείο του Προέδρου, το οποίο κρατά ακόμη ο σύζυγός της, Frank Underwood (Kevin Spacey).

«Ο Πρόεδρος κι εγώ έχουμε ένα απλό αίτημα: Πείτε μας τι βλέπετε», λέει η Claire κοιτάζοντας αγέρωχα την κάμερα. «Αν οτιδήποτε στο περιβάλλον σας μοιάζει λίγο παράξενο, ασυνήθιστο, σηκώστε το τηλέφωνο. Είτε είναι ένα πακέτο, είτε ένα άτομο που δείχνει εκτός τόπου, θα θέλαμε πολύ να μας ενημερώσετε». Μόνο που το απλό, συμπονετικό της αίτημα, δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται και σίγουρα πολύ λιγότερο προαιρετικό από όσο ακούγεται. Επίσης, θυμίζει αρκετά το ολοκληρωτικό καθεστώς που απεικονίζεται στο θρυλικό «1984» του Orwell, όπου οι πολίτες καθοδηγούνταν από την κυβέρνηση να καταδίδουν τους γείτονές τους.

Παρότι ο Kevin Spacey έχει πει πως η σειρά δεν ενδιαφέρεται να «μένει επίκαιρη», πολλοί έχουν παρατηρήσει ήδη αρκετές ομοιότητες ανάμεσα στην ερχόμενη 5η σεζόν και την άνοδο του Trump στην προεδρία, αφότου το επίσημο trailer κυκλοφόρησε. Το σχόλιο της Claire στο νέο teaser για τον «θορυβώδη Τύπο», άλλωστε, δεν μπορεί παρά να εκληφθεί ως άμεση αναφορά στη κυβέρνηση Trump.

Ο 5ος κύκλος του House of Cards, που ολοκληρώνεται σε 10 επεισόδια, θα προβάλλεται από τις 31 Μαΐου στις 22.00 και κάθε Τετάρτη βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 4HD, με δύο επεισόδια στη σειρά.