Επεισοδιακή έναρξη προβολής για το «Okja»: Οι θεατές αποδοκίμασαν την ταινία του Netflix

Επεισοδιακή έναρξη προβολής για το «Okja»: Οι θεατές αποδοκίμασαν την ταινία του Netflix
Netflix

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας "Okja" διακόπηκε σήμερα επτά με οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της προβολής της στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών λόγω ενός τεχνικού προβλήματος, σύμφωνα με δημοσιογράφο που ήταν στην αίθουσα.

Η αυλαία δεν είχε σηκωθεί εντελώς από την οθόνη, καλύπτοντας το πάνω μέρος των σκηνών της ταινίας του δικτύου Netflix, όπως για παράδειγμα το κεφάλι της ηθοποιού Τίλντα Σουίντον.

Στην αίθουσα ακούγονταν σφυρίγματα, χειροκροτήματα και παρατεταμένες αποδοκιμασίες από το κοινό που ήθελε έτσι να ειδοποιήσει τους τεχνικούς του μεγάλου θεάτρου Lumière, κατάμεστου από θεατές που περίμεναν να δουν μια από τις πιο καυτές ταινίες του φετινού φεστιβάλ που μετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του, μια εξέλιξη αναμενόμενη και αμφιλεγόμενη.

"Η ταινία πράγματι δεν φτιάχτηκε για τον κινηματογράφο", δήλωσε ένας θεατής αναφερόμενος στην αμερικανική πλατφόρμα Netflix, ενώ ένας άλλος επέκρινε "μια ταινία ανικάνων".

Μόλις στην έναρξη της προβολής, το logo Netflix έτυχε υποδοχής με σφυρίγματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Netflix ανακοίνωσε ότι οι δύο ταινίες του: "Ojka" του Νοτιοκορεάτη Μπονγκ Τζουν-χο και "The Meyerowitz Stories" του Αμερικανού Νόα Μπάουμπαχ, που διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα, δεν θα προβληθούν στους γαλλικούς κινηματογράφους, προκαλώντας την οργή μερίδας των επαγγελματιών του κινηματογράφου, κυρίως των διαχειριστών αιθουσών αλλά και τις επικρίσεις του προέδρου της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ, του Ισπανού Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Δημοφιλή