Λιποαναρρόφηση: Γυναικεία ή ανδρική υπόθεση;

Λιποαναρρόφηση: Γυναικεία ή ανδρική υπόθεση;

Όλοι έχουμε διαβάσει ή ακούσει για την λιποαναρρόφηση. Πρόκειται για μια δημοφιλή, απόλυτα ασφαλή επέμβαση που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Γνωρίζουμε όμως σε ποιους πραγματικά απευθύνεται και σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοστεί;

Η επίσκεψη σε ένα πλαστικό χειρουργό για πολλά χρόνια αποτελούσε μια καθαρά γυναικεία υπόθεση. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι πιστεύουν πως επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση απευθύνονται μόνο στις γυναίκες. Αυτό όμως δεν είναι απόλυτα σωστό.

Φυσικά με τη λιποαναρρόφηση μπορούμε να απομακρύνουμε τοπικό λίπος από περιοχές του γυναικείου σώματος όπως οι μηροί, τα μπράτσα, η κοιλία, χαρίζοντας μια κομψότερη, σμιλεμένη σιλουέτα.

Η λιποαναρρόφηση όμως είναι μια επέμβαση η οποία αφορά και τους άνδρες, δίνοντας πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση δύο ζητημάτων: της γυναικομαστίας και της συσσώρευσης λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Όταν η τακτική άσκηση δεν μπορεί να σας χαρίσει τους κοιλιακούς που πάντα ονειρευόσασταν, η λιποαναρρόφηση αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο που μπορεί να λύσει το πρόβλημα του τοπικού λίπους, οριστικά.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να σας απαλλάξει και από το ζήτημα της γυναικομαστίας. Γιατί να κρύβεστε μέσα σε φαρδιές μπλούζες και να νιώθετε απομονωμένοι; Ο πλαστικός χειρούργος θα εκτιμήσει το πρόβλημα και θα προτείνει την ιδανική μέθοδο λιποαναρρόφησης για εσάς.

Η λιποαναρρόφηση έχει εξελιχθεί με την πάροδο των ετών και έτσι εκτός από την κλασική υπάρχουν κι άλλες τεχνικές. Μια από τις πιο εξελιγμένες είναι η παλλόμενη λιποαναρρόφηση. Πρόκειται για μια τεχνική που προσφέρει ακρίβεια, ταχύτητα και πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση για να έχουμε ένα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα, βλέπουμε το σώμα στο σύνολό του και όχι το σημείο στο οποίο επεμβαίνουμε μεμονωμένα. Έτσι, η περιοχή μετά την λιποαναρρόφηση είναι απόλυτα συμμετρική με το υπόλοιπο σώμα και το αποτέλεσμα δεν δείχνει υπερβολικό και αφύσικο. Και το καλύτερο κομμάτι είναι πώς τα λιπώδη κύτταρα που αφαιρούνται δεν αναπτύσσονται ξανά. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και αν πάρετε βάρος μετά την επέμβαση, το λίπος δε θα συγκεντρωθεί σε αυτές τις περιοχές.

Δημήτρης Κεραστάρης

Πλαστικός Χειρουργός

www.drkerastaris.gr