ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/05/2017 09:32 EEST | Updated 19/05/2017 09:35 EEST

Ισχυρισμός Βαρουφάκη: «Ο Τσίπρας το 2015 μου είπε να φοβάμαι ένα νέο Γουδή και από τότε δεν ξαναμιλήσαμε»

LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images
Greek prime minister Alexis Tsipras (C) talks to media at the finance ministry in Athens , after his meeting with the finance minister Yianis Varoufakis (L) and other government officials on May 27, 2015. Technical experts representing Greece and its creditors are to start drafting on May 27, 2015 a long-awaited agreement that would release much needed bailout loans for the struggling eurozone country, a Greek government source said. AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read

Τους φόβους του Αλέξη Τσίπρα για ένα νέο Γουδή το καλοκαίρι του 2015 αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο VICE Greece, σχολιάζοντας μάλιστα πως έχει να του μιλήσει από τότε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 μου είπε ότι έπρεπε να φοβάμαι ένα νέο Γουδή. Το θεώρησα μια μορφή απειλής, μια μορφή προτροπής να φοβηθώ για να συμπαραταχθω στην απόφαση να συνθηκολογήσει. Δεν το πίστεψα ποτέ. Περιμένω να γίνω Ειδικό Δικαστήριο, θα πάω με τα στοιχεία μου».

«Είπα στον Αλέξη Τσίπρα να μην κάνει δημοψήφισμα αν είχε αποφασίσει να συνθηκολογήσει», ανέφερε.

«Το καλοκαίρι του 2015, ενώ έβλεπα πως ήθελε να συνθηκολογήσει, του είχα προτείνει να βγάλει έναν λόγο. Του είχα πει «μην βγάλεις στον δρόμο τον κόσμο μας, μην τους ενεργοποιήσεις συγκρουσιακά σε ένα δημοψήφισμα με στόχο να χάσουμε» Του είχα ετοιμάσει έναν λόγο για το τι θα έλεγε, αν το ήθελε. Αλλά μου απάντησε πως δεν μπορούσε να πει στον κόσμο οτι θα συνθηκολογήσει», σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης λέγοντας πως «Εχω να μιλήσω με τον Αλέξη Τσιπρα από τον Ιούλιο του 2015. Αν τον συναντούσα τώρα, έχω πραγματικά απορία τι θα είχε να μου πει. Θα πάρω την απορία, γιατί δεν αποφάσισε να τηρήσει το “οχι”, στον τάφο μου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την εκλογική τύχη του ΠΑΣΟΚ. Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην τρόικα εσωτερικού. Του ΠΑΣΟΚ του πηρε 20 χρόνια να “πασοκοποιηθει”. Ο Συριζα σε μερικές εβδομάδες κατάφερε να πάει από το «εγινε πραξικοπημα και δεν ψηφίζουμε τα μέτρα, καλύτερα να πέσουμε να έρθει ο Σαμαράς να τα εφαρμόσει», στην εκλογίκευση του μνημονίου. Είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα».

Για τις απειλές που δεχόταν

«To 2011, ένα βράδυ Σαββάτου, είχα δεχθεί ένα τηλεφώνημα με το οποίο μου ζητούσαν να μην γράφω για συγκεκριμένες τράπεζες, αν δεν ήθελα να πάθει κάτι κακό ο γιος της συζύγου μου. Δεν το κατήγγειλα. Θεωρώ δειλούς όσους κάνουν τέτοιες απειλές. Το συζήτησα με την σύζυγο μου και μετά από λίγες μέρες δρομολογήσαμε την μετακόμιση μας στην Αμερική».

Sponsored Post