ΔΙΕΘΝΕΣ
20/05/2017 16:47 EEST | Updated 20/05/2017 16:47 EEST

Δεκτή από τον βασιλιά της Ιορδανίας η πρόταση Αναστασιάδη για συνάντηση σε Λευκωσία και με τον Αλέξη Τσίπρα

IAKOVOS HATZISTAVROU via Getty Images
Cypriot President Nicos Anastasiades (R) shakes hands with Jordan's King Abdullah II at the Presidential palace ahead of a meeting in Nicosia, on September 8, 2016. / AFP / Iakovos Hatzistavrou (Photo credit should read IAKOVOS HATZISTAVROU/AFP/Getty Images)

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β', αποδέχτηκε εισήγηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη να συναντηθούν το φθινόπωρο οι δύο τους στην Λευκωσία μαζί και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος συνοδεύει στην Ιορδανία τον Νίκο Αναστασιάδη, δήλωσε ότι η συνάντηση των δύο ηγετών ήταν «εξαιρετικά σημαντική». Επεσήμανε ότι η συνεργασία είναι τέτοια στην περιοχή και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και σε οικονομικά και άλλα ζητήματα, «που οι σχέσεις των δυο χωρών έχουν γίνει σχεδόν αδελφικές . Πρόσθεσε, επίσης, ότι και η Κύπρος είναι πολύ σημαντική για την Ιορδανία στην ΕΕ, ώστε να γίνονται κατανοητές οι θέσεις των Ιορδανών, αλλά και του αραβικού κόσμου στην Ένωση.