7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την φαλάκρα

7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την φαλάκρα
Man checking hair in mirror.
becon via Getty Images
Man checking hair in mirror.

Φαλάκρα. Ο φόβος πολλών αντρών. Το συναίσθημα να κοιτάς στον καθρέφτη και να βλέπεις τα λεγόμενα «λιμανάκια» να αρχίζουν να σχηματίζονται και όλοι να σας λένε ότι δεν βλέπουν διαφορά, αλλά εσείς να ξέρετε ότι τίποτα δεν είναι πια το ίδιο στο κεφάλι σας.

Αν αισθάνεστε άσχημα που η φαλάκρα έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της, αυτά είναι τα επτά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

1. Η εμφάνιση της αραίωσης επηρεάζει το 50% των αντρών ηλικίας έως 50 ετών.

Δεν είστε οι μόνοι εκεί έξω.

2. Είναι θέμα γονιδίων.

Αν σας κάνει να νιώθετε καλύτερα, η πτώση των μαλλιών δεν είναι κάτι που μπορείτε να ελέγξετε. Όσο μασάζ κι αν κάνετε στο κεφάλι σας ή όσα χρήματα κι αν ξοδεύετε σε ακριβά σαμπουάν και προϊόντα, η φαλάκρα είναι στο DNA σας.

3. Και συγκεκριμένα στα γονίδια που έχετε πάρει από την πλευρά της μαμάς σας.

Εξαρτάται αποκλειστικά στα χρωμοσώματα που έχετε πάρει από την μητέρα σας.

4. Οι φαλακροί άντρες δεν είναι πιο ανδροπρεπείς από τους υπόλοιπους.

Πρόκειται για μία δημοφιλή θεωρία, η οποία βασίζεται στο γεγονός ότι οι φαλακροί άντρες έχουν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης και άρα περισσότερη ορμή στο σεξ. Παρ' ολ' αυτά δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την θεωρία αυτή.

5. Οι φαλακροί άντρες είναι πιο δυναμικοί και κυρίαρχοι κοινωνικά.

Όπως ανέφερε ο Dr. Frank Muscarella στην Mail Online τα αποτελέσματα ερευνών στηρίζουν το γεγονός ότι η φαλάκρα και η αραίωση είναι σημάδι μη απειλητικής κοινωνικής κυριαρχίας. «Υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία που δείχνει ότι παρότι οι γυναίκες έλκονται από ελκυστικούς άντρες, τις ελκύουν και τα σημάδια της υψηλής κοινωνικής κυριαρχίας», τόνισε.

6. Η αραίωση έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Δεν θέλουμε να σας πούμε εμείς τα άσχημα νέα, αλλά οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι φαλακροί άντρες έχουν 32% περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρδιαγγειακές παθήσεις, σε σχέση με εκείνους που έχουν μαλλιά.

7. Οι φαλακροί άντρες θεωρούνται πιο επιτυχημένοι.

Έρευνα που έγινε από το University of Pennsylvania διαπίστωσε ότι οι άντρες που δεν έχουν μαλλιά θεωρούνται από τους γύρω τους ως πιο επιτυχημένοι.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στη βρετανική έκδοση της HuffPost.