Ασφυκτικό πρέσινγκ εντός και εκτός των τειχών

Ασφυκτικό πρέσινγκ εντός και εκτός των τειχών
Sooc

Με όπλο το γαλάζιο μεταρρυθμιστικό - το οποίο στη ΝΔ θεωρούν ως ισχυρό όπλο για την προσέλκυση ψηφοφόρων - ο Κυριάκος Μητσοτάκης πυκνώνει τις δημόσιες εμφανίσεις του την επομένη της υπερψήφισης του πακέτου μέτρων από την Βουλή.

Ήδη το επικοινωνιακό επιτελείο της οδού Πειραιώς έχει καταλήξει σε ένα πρόγραμμα περιοδειών και επισκέψεων με κεντρικό πρόσωπο τον πρόεδρο της ΝΔ και παράλληλα στοχευμένες ομιλίες στο εξωτερικό και επαφές με ξένα funds και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Έτσι, μετά την περιοδεία του στην Αίγινα, το μεσημέρι θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε γεύμα εργασίας στη ναυτιλιακή λέσχη Πειραιά, ενώ αύριο και την Τετάρτη θα περιοδεύσει στο νομό Θεσσαλονίκης, με θέμα αιχμής το εναλλακτικό κυβερνητικό σχέδιο που προτείνει.

Κατά την παραμονή του στην συμπρωτεύουσα ο κ.Μητσοτάκης θα συναντηθεί με γαλάζια στελέχη και θα μιλήσει στην ετήσια τακτική συνέλευση του Συλλόγου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Βασική επιδίωξη όλων αυτών των παρεμβάσεων αποτελεί η σύγκριση στις προτάσεις και το σχέδιο εξόδου από την κρίση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα η πολιτική σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο, συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, εκτιμούν ότι έχει απωλέσει την «ηγεμονική φυσιογνωμία» του παρελθόντος και σήμερα αποφεύγει την ανοιχτή επικοινωνία με τους πολίτες.

Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποντάρει πολλά και στην απευθείας επικοινωνία του με όλες εκείνες της κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες οι οποίες - έστω και αν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - σήμερα βλέπουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των «θυμάτων» από τα επώδυνα μέτρα που επέβαλε η συγκυβέρνηση μέσω της συμφωνίας με τους δανειστές μας.

Δημοφιλή