Έκλεψαν ιατρικά μηχανήματα και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Έκλεψαν ιατρικά μηχανήματα και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
Eurokinissi

Tέταρτο κρούσμα διάρρηξης σε νοσοκομείο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκαλύφθηκε σήμερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, στη Λάρισα.

Πρόκειται για το τελευταίο περιστατικό μετά από τις διαρρήξεις σε νοσοκομεία στην Αθήνα (Άγιος Σάββα), Βόλο και Λαμία.

Η αστυνομία «βλέπει» συντονισμένες επιθέσεις οργανωμένης συμμορίας που πιθανότατα κάνει εξαγωγή κλεμμένου ιατρικού εξοπλισμού σε γειτονικές χώρες.

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί ότι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας εκλάπησαν τρία ιατρικά μηχανήματα από το γαστρεντερολογικό τμήμα του νοσοκομείου.

Στον χώρο δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης, ενώ η αξία τους υπολογίζεται περίπου στα 70.000 ευρώ.

Ο τρόπος δράσης τους στη Λάρισα ήταν ακριβώς ίδιος με εκείνον που υιοθέτησαν οι δράστες που εισέβαλαν στο νοσοκομείο Λαμίας και πάλι στο γαστρεντερολογικό τμήμα από όπου αφαίρεσαν ιατρικό εξοπλισμό αξίας 100.000 ευρώ.

Στο νοσοκομείο της Λαμίας υπήρχαν σεκιούριτι και στις δύο πύλες- εισόδου και εξόδου- όπως και στα εξωτερικά ιατρεία.

Το γαστρεντερολογικό τμήμα έκλεισε την Παρασκευή το μεσημέρι και άνοιξε τη Δευτέρα όταν και διαπιστώθηκε η διάρρηξη.

Το μεσημέρι της Κυριακής επίσης υπεύθυνοι του νοσοκομείου Βόλου διαπίστωσαν ότι και εκεί είχαν κλαπεί και πάλι από το γαστρεντερολογικό τμήμα δύο παλαιού τύπου γαστροσκόπια, και δύο κολονοσκόπια αξίας 30.000 ευρώ.

Μήνυση κατ’ αγνώστων και ΕΔΕ από το διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Μήνυση κατ' αγνώστων κατέθεσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νοσοκομείου, Παναγιώτης Νάνος, ενώ αποφάσισε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την κλοπή δύο κολονοσκόπιων και δύο γαστροσκόπιων από το Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής του νοσοκομείου.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η διοίκηση τονίζει πως το κόστος των κλεμμένων υπολογίζεται τελικά στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ.

Πέραν της οικονομικής ζημιάς, πρόβλημα εντοπίζεται και στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών που ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο, ενώ από τη διοίκηση εξετάζονται τρόποι για την επίλυση του προβλήματος.

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου κλήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Λάρισας για να επιληφθεί της υπόθεσης και είναι σε εξέλιξη η προανάκριση που διενεργείται.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή