Γαλλία: 7.882 θα είναι οι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές

Γαλλία: 7.882 θα είναι οι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές
Election in France. The hand of man putting his vote in the ballot box. French flags on background.
Election in France. The hand of man putting his vote in the ballot box. French flags on background.
andriano_cz via Getty Images

Συνολικά 7.882 υποψήφιοι θα λάβουν μέρος στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 11 και 18 Ιουνίου στη Γαλλία, δηλ. περίπου 14 ανά εκλογική περιφέρεια, σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Από τους υποψηφίους οι 3.344 είναι γυναίκες, λίγο πάνω από το 42% του συνολικού αριθμού των υποψηφίων, και 4.538 είναι άνδρες.

Οι υποψήφιοι, που κατανέμονται σε 577 εκλογικές περιφέρειες, είναι περίπου 1.300 περισσότεροι σε σχέση με το 2012. Τότε ήταν 6.541, από τους οποίους το 40% ήταν γυναίκες.

Η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε επίσημα τη Δευτέρα και θα τελειώσει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Ιουνίου, παραμονή της διεξαγωγής του πρώτου γύρου. Άρα απομένουν λιγότερο από τρεις εβδομάδες στους υποψηφίους πριν από την ψηφοφορία από την οποία αναμένεται να αναδειχθεί μια Εθνοσυνέλευση βαθιά ανανεωμένη.

Η απόφαση του κινήματος Η Δημοκρατία Εμπρός του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να τοποθετήσει περίπου στο 50% των ψηφοδελτίων του υποψηφίους που προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών, καθώς και ο νόμος που δεν επιτρέπει τη συγκέντρωση αιρετών αξιωμάτων, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, θα συμβάλουν σε αυτή την ανανέωση. Περισσότεροι από 200 απερχόμενοι βουλευτές δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, ορισμένοι επειδή προτίμησαν να διατηρήσουν το τοπικό αξίωμά τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή