Αναζητώντας τις ρίζες τους: Το όνομά του είναι Andre και δεν γνώριζε ότι ήταν Έλληνας και υιοθετημένος

Αναζητώντας τις ρίζες τους: Το όνομά του είναι Andre και δεν γνώριζε ότι ήταν Έλληνας και υιοθετημένος

«Το όνομά μου ήταν Κώστας. Δεν γνώριζα για την υιοθεσία μου και την Ελλάδα μέχρι τα 27 μου χρόνια».

Ο André van der Toorn, από την Ολλανδία, παρουσιαστής και εταίρος της Ολλανδικής τηλεοπτικής παραγωγής Wasp media. έκανε ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή του. Το «My name was Kostas». Ελληνικής καταγωγής χωρίς να το γνωρίζει για πολλά χρόνια, υιοθετημένος επίσης χωρίς να το γνωρίζει για πολλά χρόνια, ο André ήθελε να δείξει με την ταινία του τις επιδράσεις του να είσαι υιοθετημένος. Η ταινία είχε πολύ επιτυχία. Την είδαν περισσότεροι από 500.000 Ολλανδοί και συνεχίζεται η προβολή με θετικά μηνύματα από υιοθετημένα άτομα και γονείς από όλη τη χώρα.

Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο 2ο διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Εμπειρίες Αναζήτησης Ριζών και Εναλλακτικές μορφές φροντίδας για ευάλωτα παιδιά», που διοργανώνει το Κέντρο Ερευνών Ρίζες ΑμΚΕ.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Μαΐου στο ξενοδοχείο Golden Coast στον Μαραθώνα Αττικής (αναλυτικά το πρόγραμμα).

Η πρώτη μέρα του Συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στην Αναζήτηση Ριζών, με εισηγητές όλων των ειδικοτήτων από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, από τις ΗΠΑ, Ινδία και αλλού. Θα συμμετέχουν εμπειρογνώμονες και υιοθετημένα άτομα. «Η οργάνωσή μας επί σειρά ετών κάνει Αναζήτηση Ριζών και επανασύνδεση οικογενειών, έχει μεγάλη εμπειρία και θα ήθελε να δώσει μέσα από το Συνέδριο, την πρώτη μέρα, μερικά αποτελέσματα σε κάθε ενδιαφερόμενο» αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου. Η δεύτερη μέρα θα φέρει κοντά ειδικούς διεθνούς αναγνώρισης και αρμόδιους, ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες με διεθνείς εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με την Αναδοχή ως Εναλλακτική μορφή φροντίδας.

Να σημειωθεί ότι η είσοδος και για τις δύο μέρες είναι 50 ευρώ, ενώ για φοιτητές 20 ευρώ και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της οργάνωσης, ή στείλτε email.

Δημοφιλή