Πιτσιόρλας: Είμαστε στο τελικό στάδιο για να κλείσει η τελική συμφωνία και είναι λογικό να δεχθούμε πιέσεις

Πιτσιόρλας: Είμαστε στο τελικό στάδιο για να κλείσει η τελική συμφωνία και είναι λογικό να δεχθούμε πιέσεις
SOOC

«Στο επόμενο Eurogroup πιστεύω ότι θα κλείσει συμφωνία» εκτίμησε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Είμαστε στο τελικό στάδιο για να κλείσει η τελική συμφωνία και είναι λογικό να δεχθούμε πιέσεις» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας, προσθέτοντας: «είναι θετικό ότι το πλεόνασμα θα είναι 3,5% για μια πενταετία, αντί για δέκα χρόνια, αλλά τα περί 2,2% έως το 2060 είναι υπερβολικά».

Υπογράμμισε πως, σε παγκόσμιο επίπεδο, και στις αγορές διαφαίνεται ότι έχει περάσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπαίνει σε περίοδο σταθερότητας και αυξάνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον, για να συμπληρώσει πως επέστρεψε από την Κίνα περισσότερο αισιόδοξος. Ανέφερε πως, εντός του 2017, θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την πολεοδόμηση του Ελληνικού και το 2018 θα μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα.

Σε ερώτηση για την αγορά μετοχών του MEGA, που κατείχε ο Φ Μπόμπολας, από τον Ιβάν Σαββίδη, είπε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί έγινε φασαρία, αφού πρόκειται για ιδιωτική συναλλαγή. Συμπλήρωσε πως είναι διαφορετικό η δέσμευση λογαριασμών από μετοχές και ανέφερε, σε άλλη ερώτηση, ότι δεν γνωρίζει εάν ήταν δεσμευμένες από τράπεζες σε MOU.

«Τα κληρονομήσαμε, δεν τα φτιάξαμε εμείς» σημείωσε και απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης περί νέας διαπλοκής υποστήριξε ότι «έχουν κάνει τόσα πολλά, που δεν τους παίρνει να μιλούν για διαπλοκή... Ε, όχι εκεί που μας χρωστούσαν να μας παίρνουν και το βόδι».

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή