Η οικογένεια Άνταμς στο Βατικανό. Όταν ο Πάπας «έπαθε» θείο Φέστερ

Η οικογένεια Άνταμς στο Βατικανό. Όταν ο Πάπας «έπαθε» θείο Φέστερ

Μια φωτογραφία που δείχνει την οικογένεια Τραμπ να ποζάρει στο πλάι του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό, κάνει -όχι αδίκως- τον γύρω του διαδικτύου.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσαν χαρακτήρισαν την 25λεπτη συνάντηση του Ποντίφικα με τον Αμερικανό πρόεδρο «άβολη» και «αμήχανη» και αυτό γιατί οι δύο άνδρες είχαν βρεθεί σε ρήξη κατά την προεκλογική εκστρατεία του τελευταίου. Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει αντίθετος στην πολιτική προς τα έσω που υποσχόταν ότι θα ακολουθήσει ο Τραμπ, εξηγώντας ότι δεν είναι χριστιανό να χτίζει κανείς τείχη αντί για γέφυρες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φαινόταν αμήχανος καθώς εισήλθε στον μικρό ανελκυστήρα που τον οδήγησε στον τρίτο όροφο του Αποστολικού Παλατιού, την επίσημη κατοικία του πάπα, συνοδεία του Γκανσουέιν και άλλων αξιωματούχων. Αν κάτι έκανε όμως την συνάντηση ακόμα πιο «άβολη», ήταν η παρουσία της συζύγου του, Μελάνια, και της κόρης του, Ιβάνκα, στο πλευρό του.

Οι δύο γυναίκες ντύθηκαν από την κορφή ως τα νύχια με βάση το πρωτόκολλο του Βατικανού, φορώντας μακριά μαύρα φορέματα και αντίστοιχου χρώματος πέπλα – μια αμφίεση που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε χολιγουντιανές ταινίες. Η επιλογή τους προκάλεσε αίσθηση, καθώς από τη μία ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ιδιαίτερα ελαστικός με την αμφίεση των καλεσμένων του, ενώ η Μελάνια είχε αρνηθεί να φορέσει μαντήλα κατά την επίσκεψή της στην Σαουδική Αραβία.

Η«οικογενειακή» φωτογραφία που τραβήχτηκε μετά το τέλος της συνάντησης έχει χαρακτηριστεί πορτρέτο της οικογένειας Άνταμ, με τους πάντες, εκτός του Τραμπ, να δείχνουν σοβαροί και σκυθρωποί. Η ομοιότητα ακόμα του Πάπα με τον θείο Φέστερ, τον καραφλό και χλωμό συγγενή τον Άνταμς.

Δημοφιλή