Χειρόγραφο κατά του 4ου Μνημονίου στον «τρομοφάκελο» με αποδέκτη τον Γ.Γ. Δημόσιων Εσόδων

Χειρόγραφο κατά του 4ου Μνημονίου στον «τρομοφάκελο» με αποδέκτη τον Γ.Γ. Δημόσιων Εσόδων
Eurokinissi

Χειρόγραφο σημείωμα που κατήγγειλε το τέταρτο Μνημόνιο περιείχε ο «τρομοφάκελος» με αποδέκτη τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, που εντοπίστηκε σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Παλαιό Φάληρο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο κείμενό του ο αποστολέας ασκούσε κριτική για τη «φορομπηχτική πολιτική του Μνημονίου» και τα «δυσβάστακτα οικονομικά και εργασιακά μέτρα». Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο αποστολέας να είναι κάποιος «αγανακτισμένος» πολίτης, ενώ ίδιες είναι οι πιθανότητες να πρόκειται για κάποια οργάνωση της εγχώριας τρομοκρατίας.

Ο φάκελος, ο οποίος δεν έφερε όνομα αποστολέα και εντοπίστηκε από υπάλληλο των ΕΛ.ΤΑ., ήταν μεγάλων διαστάσεων (Α3) και εκτός από το σημείωμα περιείχε τρεις σφαίρες.

Το μεσημέρι της Τρίτης άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έσπευσαν στο υποκατάστημα, εκκένωσαν το χώρο και διαπίστωσαν ότι δεν πρόκειται για βόμβα. Κατόπιν, ο φάκελος μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τυχόν λήψη γενετικού υλικού ή δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν πλήθος πολιτικών και αξιωματούχων του Δημοσίου έχουν λάβει απειλητικές επιστολές. Στις 4 Μαΐου 2016 στο κοινόχρηστο χώρο έξω από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Σερρών και ξαδέρφου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Αθήνα, είχε εντοπιστεί φάκελος που περιείχε δύο βολίδες πυροβόλου όπλου. Στο εσωτερικό του υπήρχε σημείωμα που έγραφε: «Για εσένα και την οικογένειά σου».

Τον Οκτώβριο του 2015 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης είχε γίνει και αυτός παραλήπτης φακέλου με σφαίρα και απειλητικό σημείωμα. Μάλιστα, είχε δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφία του απειλητικού σημειώματος που έφερε την υπογραφή «Κόκκινη Φράξια» και έχει ως σφραγίδα ένα κόκκινο αστέρι. Φάκελο με σφαίρα διαμετρήματος 45 χιλιοστών και πανομοιότυπο απειλητικό κείμενο είχε λάβει την ίδια χρονική περίοδο η αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών για το Ασφαλιστικό, Άννα Λιγωμένου.

Δημοφιλή