Sea You Soon: Οι πετσέτες που ταξιδεύουν το ελληνικό καλοκαίρι από την Ουρουγουάη έως τις ΗΠΑ

Sea You Soon: Οι πετσέτες που ταξιδεύουν το ελληνικό καλοκαίρι από την Ουρουγουάη έως τις ΗΠΑ
Sea You Soon

Ο Γρηγόρης και ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, γεννημένοι και μεγαλωμένοι κοντά στην θάλασσα, έψαχναν πάντοτε την ιδανική παραλία για να απλώσουν την πετσέτα τους. Η δημιουργία ενός brand, λοιπόν, που θα ήταν αφιερωμένο στην θάλασσα, αλλά και το βασικό αξεσουάρ που καθένας μας πρέπει να έχει το καλοκαίρι ήταν φυσικό επακόλουθο. Κάπως έτσι, το 2013, το Sea You Soon, μία σειρά από πετσέτες θαλάσσης που έχουν έντονα στοιχεία από την φύση, την θάλασσα και την απλή αισθητική γεννήθηκε και οι εμπνευστές του μιλούν για το επιχειρηματικό τους εγχείρημα στην HuffPost Greece.

Πότε ξεκίνησε το εγχείρημα Sea You Soon και ποια ήταν η αφορμή;

Η Sea You Soon ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2013. Ο ήλιος, η θάλασσα και το ελληνικό καλοκαίρι ήταν η αφετηρία μας. Η δημιουργία και η εφαρμογή της ιδέας από πλευράς διαδικασίας δεν ήταν κάτι νέο για εμάς, λόγω της δραστηριοποίησής μας στην αγορά υφασμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχε ο ενθουσιασμός και το δημιουργικό άγχος για το νέο μας εγχείρημα.

Γιατί επιλέξατε ένα τόσο εποχικό προϊόν, όπως είναι οι πετσέτες θαλάσσης;

Πριν λάβουμε την όποια απόφαση μελετήσαμε τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς. Ήταν προφανές ότι ο τομέας του beachlife style στην επιχειρηματική του διάσταση, δεν γνώριζε την ίδια ανάπτυξη όπως σε χώρες του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα στην Αυστραλία, ακόμη και αν η χώρα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στη συνείδηση τόσο τη δική μας όσο και των επισκεπτών από άλλα κράτη ως απόλυτος προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές. Υπήρχε χώρος και ζήτηση για ένα premium beach lifestyle brand με διαφορετική προσέγγιση στις πετσέτες θαλάσσης. Φυσικά πολλοί μας έχουν πει ότι τις χρησιμοποιούν όλο το χρόνο στο σπίτι, αντί κανονικής πετσέτας κάτι που εκπλήσσει ευχάριστα.

Τι ρόλο παίζει η θάλασσα στην ζωή σας;

Είμαστε γεννημένοι και μεγαλωμένοι δίπλα στη θάλασσα, περνάμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο κοντά σε αυτήν και από όσο θυμόμαστε τον εαυτό μας, είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας τόσο σε επαγγελματικό όσο και προσωπικό επίπεδο.

Πώς έχετε καταφέρει να διατηρήσετε μία καλή σχέση ανάμεσα στην τιμή και την ποιότητα στα προϊόντα σας; Γιατί πραγματικά βλέπουμε ότι οι τιμές σας είναι πολύ καλές.

Ο πιο δύσκολος και τελικός κριτής οποιουδήποτε brand ή προϊόντος είναι ο καταναλωτής. Με αυτό το σκεπτικό τοποθετήσαμε τους εαυτούς μας στη θέση του και δημιουργήσαμε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας σε προσιτή τιμή, αντιπροσωπευτικό του όρου “Value for Money”.

Προτιμούν τελικά οι Έλληνες τα εγχώρια προϊόντα περισσότερο σε σχέση με παλαιότερα;

Πιστεύουμε πως το Made in Greece έχει απενεχοποιηθεί και το ελληνικό αγοραστικό κοινό δεν αντιλαμβάνεται τα εγχώρια προϊόντα ως δεύτερης διαλογής, του εναντίον μάλιστα. Η αγοραστική επιλογή εγχώριων προϊόντων αυξάνεται ολοένα και περισσότερο όπως επίσης και η δημιουργία νέων ελληνικών brands. Στο σήμερα μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως υφίστανται Premium ελληνικά Brands από όλες τις απόψεις. Δεν πιστεύουμε ότι είναι μια μόδα που θα περάσει αλλά μια αγορά που εκπαιδεύεται και εκπαιδεύει τους καταναλωτές, προσφέροντας τους προϊόντα που δεν υστερούν σε τίποτα από αυτά του εξωτερικού.

Τι πλεονεκτήματα θεωρείτε ότι έχουν οι Έλληνες σε σχέση με τους ξένους σε ό,τι αφορά τα εποχικά-καλοκαιρινά προϊόντα;

Οι Έλληνες που επιχειρούν στην αγορά των εποχικών προϊόντων έχουν το πλεονέκτημα της εμπειρίας του καλοκαιριού. Η θάλασσα, η έννοια των διακοπών, το ελληνικό καλοκαίρι είναι αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας μας και μια αγορά που ήταν αναπόφευκτο να μην γνωρίσει ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Ο λόγος; Αυτό που σήμερα φαντάζει αυτονόητο, δηλαδή, η ενασχόληση και η επένδυση κεφαλαίου στα εποχικά προϊόντα- είναι το αποτέλεσμα της συρρίκνωσης του παραδοσιακού επιχειρείν η οποία οδήγησε τους νέους επιχειρηματίες στην επανατοποθέτηση και ανεύρεση αγορών που δεν ήταν δομημένες και να εδραιώσουν το Made in Greece σε προϊόντα beach lifestyle.

Σκέφτεστε και τις εξαγωγές;

Βρισκόμαστε σε συνεχή ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων στο εξωτερικό. Τα τελευταία δύο χρόνια η Sea You Soon "ταξιδεύει" το ελληνικό καλοκαίρι σε αγορές όπως αυτή της Γερμανίας, Γαλλίας, Ουρουγουάης, ΗΠΑ, Σιγκαπούρη και πρόσφατα σε αυτή της Αυστραλίας.

Πού μπορεί να βρει κανείς τις πετσέτες σας;

Στο eshop www.seayousoon.gr και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα και του εξωτερικού.