Μόσχα: Τέσσερις συλλήψεις φερόμενων τρομοκρατών του ISIS που σχεδίαζαν επιθέσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς

Μόσχα: Τέσσερις συλλήψεις φερόμενων τρομοκρατών του ISIS που σχεδίαζαν επιθέσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Sergei Karpukhin / Reuters

Τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, φερόμενων μελών ενός συνδεόμενου με το ISIS δικτύου τρομοκρατών, ανακοίνωσε η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας, FSB.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Sputnik, πρόκειται για πολίτες της Ρωσίας και χωρών της Κεντρικής Ασίας και σχεδίαζαν επιθέσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς στη Μόσχα.

«Η FSB συνέλαβε στη Μόσχα τέσσερα μέλη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που απαρτιζόταν από από πολίτες της Ρωσίας και χώρες της Κεντρικής Ασίας και σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στις υποδομές μεταφορών της Μόσχας» ανακοινώθηκε από την υπηρεσία.

Σύμφωνα με την FSB, την οργάνωση διευθύνουν μέλη του Daesh (ISIS). Οι συλληφθέντες φέρονται να σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Συρία για να συμμετέχουν στις μάχες στο πλευρό του ISIS, μετά από τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία.

Όπως ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία, βρέθηκε ένα εργαστήριο κατασκευής βομβών και έτοιμες προς χρήση εκρηκτικές συσκευές, καθώς και αυτόματα όπλα, πυρομαχικά, χειροβομβίδες και εξτρεμιστικό/ τρομοκρατικό υλικό και βίντεο.

Δημοφιλή