ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/05/2017 07:08 EEST | Updated 26/05/2017 10:14 EEST

Παραμένει στη ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους ο Λουκάς Παπαδήμος- ομαλή η μετεγχειρητική πορεία του

Sooc

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα παραμείνει για τις επόμενες δύο ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, λόγω του τραύματος στον δεξιό μηρό- ωστόσο, η μετεγχειρητική του πορεία εξελίσσεται ομαλά.

Ο κ. Παπαδήμος έχει αποσωληνωθεί, και, σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Εξιτήριο αναμένεται να πάρουν επίσης σήμερα Παρασκευή και οι δύο συνοδοί του. Ο ένας αντιμετωπίζει μικρό πρόβλημα ακοής, το οποίο όμως δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε τον Ευαγγελισμό, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του Λ. Παπαδήμου, μετά από την επίθεση εναντίον του με παγιδευμένο φάκελο. Tον πρώην πρωθυπουργό επισκέφθηκε και ο επίσης πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ήρθε απευθείας από την Πύλο για να επισκεφθεί τον κ. Παπαδήμο. Εξερχόμενος του «Ευαγγελισμού», ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι εξελίσσεται ομαλά η πορεία της υγείας του.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Παπαδήμος φέρει τραύματα στα χέρια και το δεξί πόδι. Στη συνομιλία που είχαν τού είπε ότι «παρά το σοκ που έχει υποστεί αισθάνεται τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς σώθηκε γιατί είχε τα χέρια του μακρυά από το πρόσωπο και τα ζωτικά όργανά του».

Ο κ. Παπαδήμος διευκρίνισε στον πρώην πρωθυπουργό ότι πήρε τον συγκεκριμένο φάκελό από το σπίτι του και τον άνοιξε στο αυτοκίνητό του. Ερωτηθείς «εάν υπάρχουν και πού ευθύνες;» ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «δεν είναι δική του δουλειά να αποδώσει ευθύνες», ωστόσο υπογράμμισε ότι, όπως του εξήγησε ο κ. Παπαδήμος, «ο φάκελλος έφτασε στο σπίτι του αφού είχε περάσει έλεγχο, ο οποίος δεν εντόπισε την εκρηκτική ύλη».

Τέλος, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «όταν δεν υπάρχει ασφάλεια για τους πολίτες, η Δημοκρατία κινδυνεύει».

Όπως είπαν σήμερα, σε δημοσιογράφους, οι διευθυντές Α Χειρουργικής Β. Βουγάς και της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής Γ. Χαρκιολάκης, το τραύμα στο δεξί μηρό, που είναι και το σοβαρότερο, αντιμετωπίστηκε ήδη με επέμβαση που έγινε με γενική αναισθησία το βράδυ. Μάλιστα, δεν έκρυψαν ότι ο κ. Παπαδήμος ήταν ανήσυχος όταν έφτασε στο νοσοκομείο και τον ενημέρωσαν για την επέμβαση αυτή, αλλά η διάθεση του άλλαξε αμέσως μετά το τέλος της, όποτε και είχε αντιμετωπιστεί το τραύμα, το οποίο όπως είπαν ήταν αρκετά βαθύ και είχε φτάσει έως την επιφάνεια του μυός.

Οι γιατροί παρακολουθούν την μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς και πιθανότατα θα μεταφερθεί σε απλό δωμάτιο εφόσον περάσει ακόμα ένα 48ωρο. Η αναπνοή του είναι ικανοποιητική και από χθες έχει πάψει να αναπνέει με την υποστήριξη μάσκας, ενώ το εισπνευστικό μικρό έγκαυμα που υπέστη κατά την έκρηξη, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς που τον παρακολουθούν.Ο Λουκάς Παπαδήμος φέρει επίσης, ελαφρά τραύματα στην περιοχή του στερνού της κοιλιάς και των μοιρών, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε μια ήσυχη νύχτα, σύμφωνα και με τα όσα είπε σε δημοσιογράφους και ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ Ι. Ευσταθίου, και επικοινωνεί άριστα με του θεράποντες γιατρούς του, οι οποίοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Sponsored Post