Γιώργος Φιλιππάκης: Απευθυνόμουν μόνο σε φίλους, όσα διατυπώνονται στο Facebook δεν συνιστούν δημόσιο λόγο

Γιώργος Φιλιππάκης: Απευθυνόμουν μόνο σε φίλους, όσα διατυπώνονται στο Facebook δεν συνιστούν δημόσιο λόγο
Eurokinissi

Σε νέα ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook προέβη το πρωί της Δευτέρας ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Φιλιππάκης, στον απόηχο της ανάρτησής του για τη βομβιστική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου- όπου έγραφε ότι «δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα»- και της εντολής εισαγγελέα για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Όπως έγραψε, «την άποψή μου αυτή δεν την εξέφρασα με την ιδιότητά μου σαν Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ αλλά σαν απλός πολίτης . Λυπάμαι βαθύτατα εαν προκάλεσα ανησυχία σε φίλους και γνωστούς τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την αμέριστη συμπαράστασή τους . Επιπλέον δηλώνω ότι τα όσα εγώ διατύπωσα απευθυνόταν μόνο σε φίλους και γνωστούς μου στην προσωπική μου ιστοσελίδα και κατά συνέπεια άποψή μου είναι ότι όλα όσα διατυπώνονται μέσα από προσωπικούς λογαριασμούς FB κλπ δεν συνιστούν δημόσιο λόγο».

Σημειώνεται πως μέσα στο Σαββατοκύριακο, στον λογαριασμό του είχε ανεβεί ανάρτηση όπου αναφερόταν πως «με συνέλαβαν», κάτι που όπως διαπιστώθηκε αργότερα, δεν ίσχυε. Σε δήλωσή του ο συνήγορος του κ. Φιλιππάκη ανέφερε τα εξής: «Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη. Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα