ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/05/2017 06:42 EEST | Updated 29/05/2017 06:42 EEST

«Πιτσιρικάδες» στα επεισόδια στα Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι και ένας 18χρονος

sooc

Σε τριάντα προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια επεισοδίων στις οδούς Τοσίτσα και Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια.

Από τις 30 προσαγωγές οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Τα ξημερώματα του Σαββάτου συνελήφθησαν δύο 17χρονοι και ένας 18χρονος, ενώ συνελήφθησαν –για λόγους που δεν σχετίζονται με τα επεισόδια- ένας άνδρας από το Καμερούν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και ένας Μαροκινός που βρισκόταν παράνομα στη χώρα.

Αναλυτικότερα, στις 00:15 τα ξημερώματα του Σαββάτου μία ομάδα περίπου δέκα ατόμων βγήκε από το Πολυτεχνείο και επιτέθηκε εναντίον της αστυνομικής διμοιρίας εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες. Άλλες δυο επιθέσεις καταγράφηκαν στις 03:00 στην Τοσίτσα και στην Χαριλάου Τρικούπη. Έγιναν 18 προσαγωγές εκ των οποίων οι 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πατησίων ανοιγόκλεινε ανάλογα με την έκβαση των επεισοδίων.

Νωρίτερα μία ομάδα περίπου 40 κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Η Αστυνομία προχώρησε σε δώδεκα προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλλήψεις των δύο αλλοδαπών δεν αφορούσαν τα επεισόδια, αλλά σε παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών η μία και του νόμου περί αλλοδαπών η άλλη. Οι υπόλοιποι δέκα προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε η συμμετοχή τους στις επιθέσεις.

Sponsored Post