Συλλυπητήρια μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Συλλυπητήρια μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
SOOC

Ο γιος του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook έγραψε «σε ευχαριστώ για όλα».

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σε δήλωση του ο κ. Καραμανλής αναφέρει τα εξής: «Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός. Θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμε τη μνήμη του για όσα προσέφερε στον Τόπο, κατά τη μακρά και πολυτάραχη διαδρομή του. Για τη συνέπειά του και την πίστη του στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

«Εκπροσωπώντας σύσσωμη την οικογένεια της ΝΔ θέλω να αποτίσω φόρο τιμής σε έναν μεγάλο πολιτικό ηγέτη, πρόεδρο της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργό της χώρας τον Κ. Μητσοτάκη» είπε, μιλώντας στον Αντ1, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

«Έναν πολιτικό που ήταν μπροστά από την εποχή του, που είπε πράγματα που ενδεχομένως τότε να ήταν και αντιδημοφιλή και που πρόλαβε εν ζωή να γευτεί την δικαίωση των πολιτικών του. Θα είναι μια μεγάλη απώλεια για την οικογένεια της ΝΔ και για τη χώρα» τόνισε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Εμείς χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι οριζόντια η ελληνική κοινωνία και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αναγνωρίζει ότι υπήρξαν και υπάρχουν πολιτικοί με σθένος και παράστημα, που είπαν μεγάλες αλήθειες σε εποχές που τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά ως περιρρέουσα ατμόσφαιρα και στο τέλος, στο κλείσιμο της μεταπολίτευσης, δικαιώνονται για τις πολιτικές τους».

«Κορυφαίο πολιτικό ηγέτη» που «άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου» χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ.

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αφήνει, ως κορυφαίος Πολιτικός Ηγέτης, ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του Τόπου μας. Στίγμα το οποίο συνθέτουν, μεταξύ άλλων, ιδίως η αφοσίωση στα Δημοκρατικά Ιδεώδη και στις αρχές της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας καθώς και η υπεράσπιση της Πατρίδας υπό όρους έμπρακτης συνέπειας και συναίνεσης.

Αιωνία η μνήμη του».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

«Με την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κλείνει ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία αυτού του τόπου. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους διαμορφωτές της νεότερης Ελλάδας. Υπήρξε ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας και κατά τη Μεταπολίτευση συνέβαλε αποφασιστικά στην εμπέδωση της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας.

Στην οικογένειά του, στους οικείους και στο κόμμα του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Επίσης όπως γνωστοποίησε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, είχε και τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πατέρα του, πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

«Λυπηρό γεγονός» χαρακτηρίζει τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

«Ο θάνατος του κ. Μητσοτάκη είναι ένα λυπηρό γεγονός. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του» αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος σε ανάρτησή του στο twitter.

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που απεβίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης.

Στη δήλωσή του αναφέρει:

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Πρωτοεκλεγείς το 1946, υπήρξε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας επί έξι δεκαετίες ως βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός, ενώ με την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας συνελήφθη και ανέπτυξε αντιστασιακή δράση από το εξωτερικό όπου μετέβη στη συνέχεια.

Ως πολιτική και κοινοβουλευτική προσωπικότητα άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρας και με το πάθος της συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα, το οποίο τον χαρακτήριζε. Θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ιδιαίτερα στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη».

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν μια προσωπικότητα που σφράγισε ανεξίτηλα κατά τη διάρκεια της πολυετούς πολιτικής και κοινοβουλευτικής του δράσης το δημόσιο βίο του τόπου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, επικεφαλής του οποίου διετέλεσε δις ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

«Με την παρουσία του στο δημόσιο βίο του τόπου, από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια μέχρι πρόσφατα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άφησε ανεξίτηλο σημάδι, έχοντας διατελέσει πρόεδρος κομμάτων, βουλευτής επί δεκαετίες, υπουργός και πρωθυπουργός», τονίζει στο συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, υπήρξε αναμφισβήτητα μια ισχυρή προσωπικότητα, η οποία έχει ήδη βρει τη θέση της στις σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας της χώρας. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, στην κ. Ντ. Μπακογιάννη, σε όλη την οικογένεια και τους οικείους του» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Φώφη Γεννηματά για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εκφράζει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε σημαντική και ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου στην μεταπολεμική περίοδο. Παρέμεινε ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστός στις απόψεις του για την παράταξή του και τη χώρα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει στη δήλωσή της για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, για την απώλεια του πατέρα του, πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κος Βασίλης Λεβέντης εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του παλαίμαχου της πολιτικής Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μία πολυτάραχη ζωή από την οποία δεν έλειπαν τα λάθη, ο εκλιπών σημάδεψε την εποχή του και είχε πολλούς και πιστούς φίλους, αλλά και πολλούς επικριτές. Εκφράζουμε στην οικογένεια του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Με μια ανάρτηση στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Καλό ταξίδι ψηλέ. Θα σε θυμόμαστε όρθιο με την κατσούνα σου στα βουνά της ζωής και της Κρήτης. Τα συλλυπητήριά μου σε οικογένεια και φίλους» αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το θάνατο του Kωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ενός πολιτικού με σημαίνοντα ρόλο στο δημόσιο βίο της χώρας. Εκτιμούμε ιδιαιτέρως την αντιδικτατορική του στάση και την συμβολή του στο να κλείσει οριστικά ο κύκλος του εμφυλίου στην Ελλάδα. Περνά στην ιστορία ως μια από τις προσωπικότητες της μεταπολίτευσης.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εκφράζει, με συλλυπητήρια δήλωσή του, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικής Ασφάλειας και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάνοντας λόγο για την «τελευταία μεγάλη προσωπικότητα μιας εποχής που σφράγισε τη μεταπολεμική ιστορία της χώρας».

«Αποχαιρετούμε με σεβασμό, συγκίνηση, τιμή, αναγνώριση και αγάπη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Την τελευταία μεγάλη αυτή προσωπικότητα μιας εποχής που σφράγισε την μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Μια ηγετική μορφή που την διέκρινε σύνεση, ρεαλισμός, πατριωτική ευθύνη, ενορατικότητα και πολιτική τόλμη και της οποίας η προσφορά και παρακαταθήκη στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η Ελλάδα είναι σήμερα οδηγός σκέψεων και πράξεων» σημειώνει ο κ. Αβραμόπουλος.

«Στέκομαι με σεβασμό στη μνήμη του και βαθιά αναγνώριση της καθοριστικής συμβολής του στην πολιτική μου διαδρομή και στη διαμόρφωση των αρχών της και μοιράζομαι τα ανθρώπινα συναισθήματα που συνοδεύουν αυτόν τον αποχωρισμό με τον Κυριάκο, την Ντόρα, την Αλεξάνδρα, την Κατερίνα και τις οικογένειες τους. Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η ελληνική ιστορία έχει κατατάξει στην κατηγορία των μεγάλων φυσικών ηγετών», καταλήγει ο Έλληνας Επίτροπος, στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Δημοφιλή