Η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «οπλίζει» την ηγεσία της ΝΔ. Η πολιτική συγκυρία και οι πολιτικές εξελίξεις

Η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «οπλίζει» την ηγεσία της ΝΔ. Η πολιτική συγκυρία και οι πολιτικές εξελίξεις
sooc

Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχει αναστείλει - όπως είναι φυσικό - κάθε κομματική δραστηριότητα στη ΝΔ αν και οι τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας φαίνεται πως οπλίζουν ακόμα περισσότερο της ηγεσία της ΝΔ με επιχειρήματα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Άλλωστε όπως έλεγαν από χθες αρκετά γαλάζια στελέχη που έσπευσαν να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς, η πολιτική παρακαταθήκη που αφήνει ο πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ είναι όχι μόνο επίκαιρη άλλα και περίπου προφητική για το μέλλον.

Με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απευθύνεται στα "Θεία" για μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής και την ένταξη της χώρας στην περίφημη ποσοτική χαλάρωση και την έρευνα του ΠΑΜΑΚ να παγιώνει τη διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις 16 μονάδες, επαναφέρουν στο προσκήνιο σενάρια και συζήτησης για πολιτικές εξελίξεις ακόμα και μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ξεκάθαρα στην ανάλυση των ποιοτικών ευρημάτων της δημοσκόπησης με 3 στους 4 πολίτες να θεωρούν ως αναποτελεσματική τη διαπραγμάτευση για το χρέος και ένα 40% να εκτιμά ότι η κυβέρνηση ψήφισε τα πιο επώδυνα μέτρα, την ίδια στιγμή όπου με την απάντηση τους οι 8 στους 10 τα χαρακτηρίζουν ως το πιο σκληρό μνημόνιο.

Τα ευρήματα αυτά περίπου προδιαγράφουν και τον τρόπο που θα κινηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους και δίνοντας την αίσθηση πως έστω και αν δεν είμαστε σε προεκλογικό χρόνο, τίποτα δεν φαντάζει απίθανο ή ακόμα και περίπου προδιαγεγραμμένο...

Τιμές εν ενέργεια Πρωθυπουργού η ταφή του Κ.Μητσοτάκη

Δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία Πρωθυπουργού θα τελεστεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, ενώ σύμφωνα με την ίδια απόφαση, κατά την κηδεία του θα αποδοθούν οι τιμές που αρμόζουν σε εν ενεργεία Πρωθυπουργό και θα τηρηθεί τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του.

Θα αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των Δημοσίων Καταστημάτων της Χώρας, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών από σήμερα έως και την ημέρα της κηδείας του.

Η οικογένεια Μητσοτάκη, θα μεταβεί στα Χανιά αύριο το απόγευμα, μετά την εξόδιο ακολουθία που θα ξεκινήσει στις 15:00 στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού θα γίνει την Πέμπτη στη γενέτειρά του, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ και νωρίτερα επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.

Δημοφιλή