Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος 4 οπαδών του Άρη για τα επεισόδια στον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος 4 οπαδών του Άρη για τα επεισόδια στον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ
Eurokinissi

Τα στοιχεία τεσσάρων οπαδών του Άρη που φέρονται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια, τα οποία «σημάδεψαν» τον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στην ομάδα τους και τον Παναθηναϊκό, τον περασμένο Φεβρουάριο, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, ταυτοποίησε η αστυνομία.

Πρόκειται για δύο 19χρονους, έναν 22χρονο και έναν 34χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών και παραβάσεις του αθλητικού νόμου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι παραπάνω κατηγορούμενοι, από τις κερκίδες του γηπέδου όπου βρίσκονταν και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (όπως πλαστικά καθίσματα, ξύλινο δοκάρι και πυροσβεστήρα) εναντίον αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία. Η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Σημειώνεται, ότι τα γεγονότα της συγκεκριμένης αναμέτρησης είχαν προκαλέσει την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα, ο οποίος παρήγγειλε στον αθλητικό εισαγγελέα διπλή προκαταρκτική εξέταση, η πρώτη για τον εντοπισμό των «πρωταγωνιστών» των επεισοδίων και η δεύτερη για πιθανές ευθύνες αστυνομικών διότι οπαδοί «πέρασαν» στο κλειστό γυμναστήριο φωτοβολίδες και συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή