Χαρίτσης: Η οικονομία ανακάμπτει- αύξηση εξαγωγών, βιομηχανικής παραγωγής και λιανικού εμπορίου

Χαρίτσης: Η οικονομία ανακάμπτει- αύξηση εξαγωγών, βιομηχανικής παραγωγής και λιανικού εμπορίου
Eurokinissi

«Παρά την αβεβαιότητα λόγω της καθυστέρησης στη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος, για την οποία η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι υπεύθυνη, όπως αναγνωρίζεται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ελληνική οικονομία δείχνει καθαρά σημάδια βελτίωσης» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος παρέθεσε ομιλία στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist, στη Φρανκφούρτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για σημαντική αύξηση των εξαγωγών (25,7% τον Μάρτιο 2017 σε σχέση με τον Μάρτιο 2016), στη βιομηχανική παραγωγή (24,5% τον Μάρτιο 2017 σε σχέση με τον Μάρτιο 2016) και στο λιανικό εμπόριο (9,6% τον Φεβρουάριο 2017 σε σχέση με το 2016) τους προηγούμενους μήνες, η οποία κατά τη γνώμη του είναι ενδεικτική ενός αναπτυξιακού μομέντουμ στην Ελλάδα.

«Παράλληλα, με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τη συμπερίληψη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, το κόστος δανεισμού αναμένεται να μειωθεί σημαντικά στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος παρατήρησε ότι τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, σε σχέση με τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, ανέδειξε ως στόχο τη δημιουργία ενός απλού και διαφανούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος, περιλαμβάνοντας τα σχετικά πεδία της φορολόγησης, της αδειοδότησης, της χωροταξίας και της χρηματοδότησης.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή