Φιλιππίνες: Πυρά και εκρήξεις σε τουριστικό συγκρότημα στη Μανίλα

Φιλιππίνες: Πυρά και εκρήξεις σε τουριστικό συγκρότημα στη Μανίλα
Reuters

Πυρά και εκρήξεις ακούστηκαν σε τουριστικό συγκρότημα στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, νωρίς την Παρασκευή, και μονάδες ενόπλων αστυνομικών αναπτύχθηκαν επί σκηνής, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική δεν έχουν δώσει ακόμα περισσότερα στοιχεία. Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, η ενημερωτική ιστοσελίδα Rappler.com κάνει λόγο για πολλούς τραυματίες. Όπως αναφέρει το RT, o Eρυθρός Σταυρός στις Φιλιππίνες μιλά για τουλάχιστον 25 τραυματίες.

Το SITE Intelligence Group, ιστοσελίδα παρακολούθησης εξτρεμιστικών δραστηριοτήτων στο Ίντερνετ, ανέφερε ότι το ISIS ανέλαβε την ευθύνη. Ωστόσο, ο αρχηγός της αστυνομίας των Φιλιππίνων δήλωσε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι το περιστατικό σχετίζεται με την τρομοκρατία και ότι ενδεχομένως να πρόκειται για απόπειρα κλοπής.

Ο Ρόναλντ Ντέλα Ρόσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό DZMM ότι η αστυνομία έχει πλέον τον έλεγχο της κατάστασης και σημείωσε ότι είναι πιθανό το ISIS να ανέλαβε την ευθύνη του περιστατικού για προπαγανδιστικούς σκοπούς. Όπως είπε, ένας ένοπλος εισέβαλε μόνος του στο καζίνο του συγκροτήματος και έβαλε φωτιά σε κάποια τραπέζια. Τα πυρά, είπε, δεν στόχευαν ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα.

Δημοφιλή