Τουρκικές παραβιάσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ διεξάγεται η άσκηση «Καταιγίς» του Πολεμικού Ναυτικού

Τουρκικές παραβιάσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ διεξάγεται η άσκηση «Καταιγίς» του Πολεμικού Ναυτικού
Eurokinissi

Στο βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου διεξάγεται η άσκηση του πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίς» και τακτικά και τεχνικά αντικείμενα της οποίας παρακολούθησε η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επικεντρώθηκε η έκνομη δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας την Τετάρτη και ιδιαίτερα την Πέμπτη.

Δέκα, όπως και την Τετάρτη, οπλισμένα τουρκικά F-16, ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα ελικόπτερο εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως στην περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Καταγράφηκαν 9 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 24 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι 14 σημειώθηκαν από το CN-235, οι 3 από το ελικόπτερο και οι 7 από τους 4 σχηματισμούς των τουρκικών αεροσκαφών.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε μία περίπτωση η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή