Για απεργία ετοιμάζονται οι 3.600 εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Αγγλίας. Αντιδρούν στην μισθολογική αύξηση 1%

Για απεργία ετοιμάζονται οι 3.600 εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Αγγλίας. Αντιδρούν στην μισθολογική αύξηση 1%
Bank of England at night.
Bank of England at night.
Henry Donald via Getty Images

Σε απεργία ετοιμάζονται να κατέβουν οι 3.600 εργαζόμενοι της Τράπεζας της Αγγλίας αντιδρώντας στην αύξηση των μισθών τους μόλις κατά 1%, ποσοστό δηλαδή μικρότερο του πληθωρισμού. Οι απασχολούμενοι στο ίδρυμα που μετρά 323 χρόνια ζωής θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του συνδικαλιστικού τους οργάνου να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της πραγματοποίησης απεργίας με τις διαδικασίες να ξεκινούν σήμερα, Πέμπτη.

Το συνδικάτο Unite είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο στην Μεγάλη Βρετανία και εκπροσωπεί τους εργαζόμενους για την Τράπεζα της Αγγλίας για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, τροφοδοσίας, ανθρώπινου δυναμικού και φυσικά για νομικά ζητήματα.

Σύμφωνα με το Reuters, μια απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις στην Τράπεζα της Αγγλίας δεν είναι κάτι συνηθισμένο και ήταν το 1994 η τελευταία φορά που οι εργαζόμενοι στην τεχνική υποστήριξη του ιδρύματος ψήφισαν για να απεργήσουν αλλά τελικά ψήφισαν κατά της διεξαγωγής.

Από την Τράπεζα της Αγγλίας δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο ενώ η Μερσέντες Σάντσεζ, περιφερειακή εκπρόσωπος του Unite σχολίασε πως είναι «Η στάση της Τράπεζας είναι ντροπιαστική και η αντιμετώπιση των χαμηλόμισθων υπαλλήλων είναι αλαζονική και σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν και στις πιέσεις που δέχεται το προσωπικό για να ανταποκριθεί στο υψηλό κόστος ζωής».

Σημειώνεται πως ο διοικητής της Τράπεζας, Μαρκ Κάνι, λαμβάνει 480.000 λίρες το έτος και επιπλέον 250.000 λίρες για στέγη κλπ. Από το 2013 πάντως, δεν έχει πάρει αύξηση...

Δημοφιλή