ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/06/2017 15:32 EEST | Updated 01/06/2017 15:34 EEST

Μοντέλο ισχυρίζεται ότι απολύθηκε από γνωστή εταιρεία αυτοκινήτων για τον πιο απίθανο και σεξιστικό λόγο

TIMOTHY A. CLARY via Getty Images
A model stands next to the Fiat 124 Spider during the New York International Auto Show at the Javits center in New York on April 13, 2017. / AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY (Photo credit should read TIMOTHY A. CLARY/AFP/Getty Images)

Ένα μοντέλο ισχυρίζεται ότι ενώ εκπροσωπούσε γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία σε μία διεθνή έκθεση αυτοκινήτων απολύθηκε από τη δουλειά της επειδή της ήρθε περίοδος.

Η 27χρονη Ρέιτσελ Ρίκερτ υπέβαλε καταγγελία κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας, ισχυριζόμενη ότι την εξέθεσε. Είπε ότι εκπροσωπούσε την εταιρεία αυτοκινήτων στη διεθνής έκθεση αυτοκινήτων της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο όταν έπρεπε να πάει επειγόντως στην τουαλέτα για να αλλάξει το ταμπόν της.

Η νεαρή ισχυρίστηκε επίσης ότι ζήτησε να φορέσει μία άλλη στολή εργασίας αλλά τότε οι υπεύθυνοί της, της είπαν να πάει σπίτι επειδή είχε περίοδο.

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου λέει ότι δεν μπορώ να έχω περίοδο όταν δουλεύω. Είναι απαράδεκτο», είπε η Ρίκερτ μιλώντας στη New York Post.

.

«Δεν είσαι ρομπότ. Έχεις την ανάγκη να επισκεφτείς την τουαλέτα ειδικά όταν έχεις περίοδο».

«Αυτοί συμπεριφέρονται λες και δεν είμαστε άνθρωποι. Δεν πρόκειται ούτε να ντραπώ ούτε να επιτρέψω να με ντροπιάζουν επειδή έχω περίοδο».

Η 27χρονη ανέμενε να βγάλει περίπου 5.000 λίρες από τη δουλειά της στην έκθεση αυτοκινήτων.

Σύμφωνα όσα αναφέρονται στην καταγγελία που υπέβαλε η Ρίκερτ στην Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση, η Έρικα Σέιφρεντ, από το πρακτορείο ταλέντων που συνεργάζεται με την εταιρεία αυτοκινήτων, της είπε πως οι υπεύθυνοι ενημερώθηκαν ότι η 27χρονη είχε εμμηνόρροια και δεν ήθελαν πλέον από εκείνην να εκπροσωπεί την εταιρεία τους.