Τι ανέφερε ο Λουκάς Παπαδήμος στην πρώτη του κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική

Τι ανέφερε ο Λουκάς Παπαδήμος στην πρώτη του κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική
sooc

Την πρώτη του κατάθεση στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, από τη μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «πίστευα ότι είχε ελεγχθεί η αλληλογραφία μου. Η διαδικασία ήταν η συνηθισμένη. Η αλληλογραφία που ερχόταν στο σπίτι μου την έπαιρνε ο αστυνομικός και προέβαινε σε έλεγχό της στη Βουλή, ενώ εκείνη που ερχόταν στην Ακαδημία Αθηνών ή στην Τράπεζας της Ελλάδος, ο έλεγχός της γινόταν στην τράπεζα. Το ίδιο είχε γίνει και την περασμένη Πέμπτη. Όταν μπήκα στο αυτοκίνητο η αλληλογραφία ήταν εκεί και θεώρησα ότι είχε περάσει από διαδικασία ελέγχου όπως γινόταν πάντα».

Ο κ. Παπαδήμος επιβεβαίωσε τη διαδρομή του εκρηκτικού φακέλου έως τη στιγμή που τον πήρε στα χέρια του, ενώ στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή της ανάφλεξης. Ανέφερε πως είχε τον φάκελο στον δεξί του μηρό, διαπίστωσε με την αφή ότι το περιεχόμενο ήταν λίγο σκληρό, ενώ διέκρινε το διπλωμένο χαρτόνι που έμοιαζε με εξώφυλλο CD και όταν το άνοιξε ακολούθησε ο ήχος της ανάφλεξης και η φωτιά. Ο πρώην πρωθυπουργός, σε πρώτη φάση δεν θυμάται το όνομα του φερόμενου αποστολέα, ενώ επιφυλάχθηκε να καταθέσει συμπληρωματικά ότι μπορέσει να ανασύρει από την μνήμη του.

Ο φάκελος έφτασε την Τρίτη 23 Μαΐου στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι από την συλλογή γραμματοκιβωτίων στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια, έφθασε στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου στο Παλαιό Ψυχικό την επόμενη μέρα. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κινήθηκε εκείνη την μέρα και ο εκρηκτικός φάκελος, έμεινε για περίπου ένα 24ωρο έξω από το φυλάκιο στο σπίτι του.

Στις 10:40 το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου, όπως κατέθεσε και ο αρχιφύλακας συνοδός του Λουκά Παπαδήμου, που ήταν επιφορτισμένος με τον έλεγχο της αλληλογραφίας που έφθανε εκεί, έφυγαν από την κατοικία του. Είχε πάρει μαζί του στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας τους τέσσερις φακέλους ανάμεσα στους οποίους και αυτόν με το εκρηκτικό περιεχόμενο και τους πήγε για έλεγχο στο μηχάνημα XRAY της Βουλής.

Δημοφιλή