Σε λαϊκό προσκύνημα στα Χανιά η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το απόγευμα η ταφή στο Αργουλιδέ

Σε λαϊκό προσκύνημα στα Χανιά η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το απόγευμα η ταφή στο Αργουλιδέ

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Κρήτη βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το C-130 προσγειώθηκε λίγο μετά τις 8μμ στον αεροδιάδρομο της 115ης Πτέρυγας Μάχης στα Χανιά όπου τον υποδέχθηκε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης που σήκωσαν το φέρετρο ενώ μαυροφορεμένες γυναίκες κρατούσαν λουλούδια. Λίγο νωρίτερα είχαν φτάσει πτήση της πολιτικής αεροπορίας και τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος και φιλικά πρόσωπα.

Η σορός του Κων.Μητσοτάκη μεταφέρθηκε στο ΙΝ της Αγίας Μαγδαληνής όπου τελέστηκε αγρυπνία με τις πύλες του ναού παραμένουν ανοιχτές για τους χιλιάδες πολίτες που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον συμπατριώτη τους. Στην εκκλησία παρόντες για αρκετές ώρες ήταν και μέλη της οικογένειας ενώ διαρκής ήταν η παρουσία των βρακοφόρων.

Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώνεται στις 13:30 και για τις 15:00 έχει προγραμματιστεί η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης ενώ θα ακολουθήσει η ταφή του Κων. Μητσοτάκη στις 17:00 στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ Χανίων. Θα ταφεί δίπλα στην σύζυγό του Μαρίκα Μητσοτάκη, στο μικρό δημοτικό νεκροταφείο που επέλεξε ο ίδιος και η σύζυγός του να είναι η τελευταία τους κατοικία και φρόντισαν εδώ και χρόνια να έχουν φέρει σε πέρας όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες.

Μητσοτάκης Κρήτη

Δημοφιλή