Η «δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο»: 16χρονη μαχαίρωσε θανάσιμα οδηγό της Uber με μαχαίρια που έκλεψε

Η «δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο»: 16χρονη μαχαίρωσε θανάσιμα οδηγό της Uber με μαχαίρια που έκλεψε

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Σικάγο στις Ηνωμένες Πολιτείες από την είδηση ότι μια 16χρονη έκλεψε δύο μαχαίρια από εμπορικό κέντρο και στην συνέχεια επιτέθηκε απρόκλητα σε έναν επαγγελματία οδηγό. Το νεαρό της ηλικίας της, αλλά και τα αθώα εξωτερικά της χαρακτηριστικά, είναι αρκετά για να την χαρακτηρίσει κανείς ως την «δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο».

Η Ελίζα Γουάσνι είχε επισκεφτεί την Τρίτη ένα από τα καταστήματα της αμερικανικής αλυσίδας Walmart λίγο πιο έξω από το κέντρο του Σικάγο. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των εργαζομένων, η ίδια κινούνταν ψύχραιμη στους διαδρόμους και τίποτα δεν προμήνυε ότι λίγα λεπτά αργότερα θα σκότωνε έναν άνθρωπο.

Η 16χρονη κρατούσε δύο μεγάλα μαχαίρια στα χέρια της και, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βγήκε από το κατάστημα χωρίς να πληρώσει. Κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι είχε κλέψει προϊόντα από το κατάστημα, παρόλο που η ίδια περίμενε μερικά λεπτά μπροστά στην είσοδο, περιμένοντας τον επαγγελματία οδηγό που είχε καλέσει μέσω της εφαρμογής Uber να την παραλάβει.

Δύο λεπτά αφότου είχαν αναχωρήσει, η 16χρονη έβγαλε τα μαχαίρια από την συσκευασία τους και άρχισε να μαχαιρώνει τον οδηγό πισώπλατα και χωρίς προειδοποίηση. Ο 34χρονος Γκραντ Νέλσον, όπως ονομαζόταν, πρόλαβε να σταματήσει το όχημα και να βγει στον δρόμο ζητώντας βοήθεια. Δυστυχώς, ο ίδιος εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα στο Νοσοκομείο, έχοντας δεχτεί αναρίθμητες μαχαιριές στην πλάτη, στον λαιμό και το στήθος.

Εντωμεταξύ, η Ελίζα είχε καταφέρει να ξεφύγει και να κρυφτεί πίσω από μια πολυκατοικία. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν πληροφορηθεί από το ίδιο το θύμα, πριν εκπνεύσει, ότι ήταν η δολοφόνος, την εντόπισαν έξω από το κτίριο, φορώντας μόνο τον στηθόδεσμο και το κολάν της.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η έφηβη επιβαρύνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και θα δικαστεί ως ενήλικας. Δεν είναι γνωστά τα κίνητρά της, με την οικογένειά της να λέει πως πιθανότατα επρόκειτο για μια τυχαία επίθεση. Η νεαρή φέρεται να είχε νοσηλευτεί πολλές φορές σε ψυχιατρικές κλινικές.

Δημοφιλή