ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/06/2017 07:47 EEST | Updated 02/06/2017 07:50 EEST

Κώστας Φάλκος: Αυτός είναι ο 28χρονος πιλότος του Mirage 2000 που κατέπεσε στη Σκόπελο

O Κώστας Φάλκος από την Εύβοια είναι ο υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας που πριν από λίγες ημέρες κατάφερε να εγκαταλείψει το μαχητικό πριν αυτό καταπέσει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σκοπέλου.

Σύμφωνα με το eviazoom.gr, η εκπαίδευση και η ψυχραιμία του 28χρονου πιλότου του Mirage φάνηκαν άλλωστε καθώς εκτελώντας μια δύσκολη άσκηση το σενάριο της οποίας προέβλεπε εμπλοκή με δυο “εχθρικά” αεροσκάφη.

Μάλιστα, το γεγονός ότι το αεροσκάφος παρέμεινε στην επιφάνεια της θάλασσας για ώρες δείχνει ότι ο χειριστής του, ο 28χρονος Κώστας Φάκος το εγκατέλειψε, αφού το έφερε, παρά τη βλάβη, σε τέτοια θέση ώστε να μπορεί να το εγκαταλείψει με ασφάλεια. Κίνηση που αποδεικνύει την άρτια εκπαίδευση και τον χαρακτήρα του.

Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο που τον περισυνέλεξε τον μετέφερε στο στρατόπεδο Σακέτα και από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα η κατάσταση της υγείας του 28χρονου είναι πολύ καλή και πρόκειται να επανέλθει άμεσα στα καθήκοντά του.

Πηγή:eviazoom.gr

Sponsored Post