Φυσικά και ο Leonardo DiCaprio θα γινόταν έξαλλος με την απόφαση του Trump για τη Συμφωνία του Παρισιού

Φυσικά και ο Leonardo DiCaprio θα γινόταν έξαλλος με την απόφαση του Trump για τη Συμφωνία του Παρισιού

Χτες, 1/6, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη χώρα από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, ξεσηκώνοντας έντονες αντιδράσεις από οποιονδήποτε άνθρωπο σε αυτόν τον πλανήτη που έχει ακόμη μερικά ενεργά εγκεφαλικά κύτταρα.

Και, αναμενόμενα, ο Leonardo DiCaprio, το πήρε πιο προσωπικά από όλους.

Ο διάσημος ηθοποιός, γνωστός για την ακτιβιστική του δράση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, βρήκε τον πιο απλό και άμεσο τρόπο για να ενθαρρύνει τον κόσμο να πάει κόντρα στην απόφαση του Trump, λέγοντας πως τώρα πρέπει να υποστηρίξουμε ενεργά τους οργανισμούς που παίρνουν το εν λόγω πρόβλημα σοβαρά.

Ο Trump ανακοίνωσε την απόφαση να εγκαταλείψει τη Συμφωνία του Παρισιού, την οποία έχουν υπογράψει σχεδόν όλα τα υπόλοιπα έθνη του πλανήτη, την περασμένη Πέμπτη, ως μέρος της όλης «America First» (Η Αμερική Πρώτη) αποστολής του. Οι ΗΠΑ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, κάτι που κάνει την απόφαση του Trump ένα τεράστιο πλήγμα για την παγκόσμια προσπάθεια καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής. Στο παρελθόν ο Trump είχε αποκαλέσει την κλιματική αλλαγή «φάρσα», ενώ είναι γνωστή η άποψή του πως η αλλαγή του κλίματος είναι ένα ψέμα.

Ο DiCaprio, ο οποίος το 2016 κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ «Before the Flood» για την κλιματική αλλαγή και την απειλή που αποτελεί για τον πλανήτη, προέτρεψε τους ακολούθους του στο Twitter να υποστηρίξουν τρεις ακτιβιστικές οργανώσεις: την Indivisible, τη Stand Up America και το National Resources Defense Counsil. Το τελευταίο μάλιστα συλλέγει αυτό το διάστημα δωρεές για τη χρηματοδότηση νομικών ενεργειών κατά της πολιτικής του Trump για το περιβάλλον.

«Σήμερα ο πλανήτης μας υπέφερε», έγραψε ο DiCaprio στο Twitter, λίγο μετά αφού η απόφαση του Trump δημοσιοποιήθηκε. «Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να αναλάβουμε δράση».

Δεν ήταν λίγοι οι διάσημοι που συμφώνησαν μαζί του και προέτρεψαν τον κόσμο να δράσει.

«Αυτό είναι επείγον. Πρέπει να ψηφίσετε το 2018», είπε στο Twitter ο John Legend.

«Η Αμερική πρώτη! Η Γη τελευταία!», έγραψε ο Michael Moore, ο οποίος αποκάλεσε την απόφαση του Trump «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Η Chelsea Handler έγραψε «Φαντάζομαι πως ο Donald Trump δεν πιάνει την ειρωνεία του να ανακοινώνει την απόσυρση από τη Συμφωνία του Παρισιού ενώ στέκεται σε έναν κήπο».

Δείτε μερικές από τις αντιδράσεις των διάσημων παρακάτω: