Φρίκη στην Πενσυλβάνια από την εκδίκαση της υπόθεσης του παιδόφιλου «προφήτη» με τις έξι ανήλικες συζύγους

Φρίκη στην Πενσυλβάνια από την εκδίκαση της υπόθεσης του παιδόφιλου «προφήτη» με τις έξι ανήλικες συζύγους

Συγκλονίζει η εκδίκαση της υπόθεσης ενός παιδόφιλου στην Πενσυλβανία που έκανε πλύση εγκεφάλου σε ένα ζευγάρι της κοινότητας των Άμις και τους έπεισε ότι είναι «προφήτης» και ότι είναι θέλημα Θεού να του χαρίσουν ως νύφες τις έξι ανήλικες κόρες τους.

Ο 52χρονος Λι Κάπλαν έπεισε τους Σαβίλα και Ντάνιλε Στόλτζφους ότι η σχέση του με τις κόρες τους είναι θέλημα Θεού, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του στον ύπνο του.

Η πρώτη κόρη που δόθηκε ως «δώρο» στον Κάπλαν ήταν μόλις εννέα ετών. Η μεγαλύτερη από τις έξι αδελφές κατέθεσε στο δικαστήριο και είπε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον κατηγορούμενο. Το κορίτσι εξήγησε ότι οι βιασμοί ξεκίνησαν όταν ήταν μόλις 10 ετών και ότι σε ηλικία μόλις 14 ετών την άφησε έγκυο.

Η 43χρονη μητέρα των κοριτσιών πήγε επίσης να ζήσει με τον παιδόφιλο «προφήτη» ως σύζυγός του. Μάλιστα ενώπιον του δικαστηρίου δήλωσε ότι άρχισε να παραπονιέται στο σύζυγό της όταν ο προφήτης σταμάτησε να έχει σεξουαλικές επαφές μαζί της και προτιμούσε τη συντροφιά των παιδιών της.

Για περίπου πέντε χρόνια οι ανήλικες νύφες του παιδόφιλου ζούσαν εντελώς απομονωμένες στο σπίτι του Κάπλαν. Τα κορίτσια δεν πήγαιναν σχολείο, δεν μιλούσαν σε κανέναν, δεν είχαν καμία επαφή με συνομήλικους, γιατί ο προφήτης τούς είπε πως τα παιδιά προσελκύουν τα κακά πνεύματα.

Η αστυνομία εντόπισε τα κορίτσια τον περασμένο Ιούνιο, μετά τη σύλληψη του Κάπλαν. Η υγεία των παιδιών ήταν επιβαρυμένη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Ράιαν Χάιντι δήλωσε από την πλευρά του ότι ο Κάπλαν παντρεύτηκε μόνο τη μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας και πως τα υπόλοιπα παιδιά τον αγαπούσαν. Αρνήθηκε ότι ο Κάπλαν κακοποιούσε τα νεαρά κορίτσια.

«Βελτίωσε τις ζωές τους», ισχυρίστηκε, προσθέτοντας ότι η οικογένεια εκμεταλλεύτηκε την καλοσύνη του Κάπλαν.

Δημοφιλή