Με ψευδείς ειδήσεις και παραποιημένες δηλώσεις ο Τραμπ εκμεταλλεύεται την επίθεση στο Λονδίνο

Με ψευδείς ειδήσεις και παραποιημένες δηλώσεις ο Τραμπ εκμεταλλεύεται την επίθεση στο Λονδίνο
U.S. President Donald Trump pauses as he announces his decision that the United States will withdraw from the landmark Paris Climate Agreement, in the Rose Garden of the White House in Washington, U.S., June 1, 2017. REUTERS/Kevin Lamarque TPX IMAGES OF THE DAY
U.S. President Donald Trump pauses as he announces his decision that the United States will withdraw from the landmark Paris Climate Agreement, in the Rose Garden of the White House in Washington, U.S., June 1, 2017. REUTERS/Kevin Lamarque TPX IMAGES OF THE DAY
Kevin Lamarque / Reuters

Αντιδράσεις προκαλεί για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ o οποίος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την νέα επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου για να προωθήσει τη δική του ατζέντα ενώ κατηγορείται πως μέσω του λογαριασμού του στο Twitter διέδωσε μη επιβεβαιωμένες και παραποιημένες ειδήσεις για το περιστατικό και επιτέθηκε στο Δήμαρχο της βρετανικής πρωτεύουσας που στα μάτια του Τραμπ είναι μόνο ένας μουσουλμάνος.

Αρχικά ο Τραμπ έκανε re-tweet στην προσωπική του σελίδα είδηση που έκανε λόγο για νέα τρομοκρατική επίθεση και για βαν που «θέρισε 20 ανθρώπους» ενώ εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε εικόνα ούτε για τους νεκρούς, ούτε για τους τραυματίες ούτε για το είδος της επίθεσης. Μάλιστα το NBC έκανε επίσης ανάρτηση στο Twitter προειδοποιώντας το αναγνωστικό κοινό πως δεν θα πρέπει να βασίζεται για την ενημέρωσή του στα social media του προέδρου! «Ο πρόεδρος Τραμπ χρησιμοποιεί το Twitter για να μοιραστεί τα νέα για το περιστατικό στο Λονδίνο. Δεν βασιζόμαστε στα re-tweets του προέδρου και η είδηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί».

Ο Τραμπ βέβαια δεν πτοήθηκε και συνέχισε με αναρτήσεις στις οποίες προσπαθούσε εμφανώς να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα στο Λονδίνο για προωθήσει την ατζέντα του κατά των μουσουλμάνων και να πείσει πως μετά και τη νέα τρομοκρατική επίθεση είνα αναγκαίο για τις ΗΠΑ να εγκριθεί το προεδρικό διάταγμα με τον οποίο απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε υπηκόους έξι μουσουλμανικών χωρών. Σημειώνεται πως την Παρασκευή η διοίκηση Τραμπ αποφάσισε να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να δώσει το «πράσινο φως» για την εφαρμογή του διατάγματος που λίγες μέρες μετά την υπογραφή του ουσιαστικά ακυρώθηκε από τις αποφάσεις κατώτερων δικαστηρίων που το έκριναν αντισυνταγματικό.

Στο tweet ο Τραμπ έγραφε: «Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, σε εγγρήγορση και σκληροί. Τα δικαστήρια πρέπει να μας δώσουν πίσω τα δικαιώματά μας. Χρειαζόμαστε την ταξιδιωτική απαγόρευση ως ένα επιπλέον μέτρο ασφάλειας»

Και φυσικά δεν σταμάτησε εκεί.

Σειρά είχε ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν ο οποίος αν και γεννημένος στο Λονδίνο είναι γιος Πακιστανών μεταναστών και μουσουλμάνος στο θρήσκευμα αλλά και αγαπητός μεταξύ των Λονδρέζων. Ο Χαν λίγες ώρες μετά την επίθεση ενημέρωσε τους πολίτες, μεταξύ άλλων, και για την αυξημένη παρουσία αστυνομικών που θα παρατηρούν το προσεχές διάστημα στους δρόμους τους πόλης και πρόσθεσε τη φράση «δεν υπάρχει λόγο να ανησυχήσετε», αναφερόμενος φυσικά στην αστυνομική παρουσία.

Ο Τραμπ όμως απομόνωσε την τελευταία φράση και ουσιαστικά στο νέο του tweet άλλαξε όλο το νόημα των λεγομένων του Δημάρχου γράφοντας: «Τουλάχιστον 7 νεκροί και 48 τραυματίες στην τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας». Φυσικά για μια ακόμη φορά ο Τραμπ προσπάθησε να επιτεθεί ύπουλα στον δήμαρχο ακολουθώντας πιστά τα βήματα του γιου του, Ντόναλντ Τραμπ του νεώτερου, ο οποίος επίσης παραποίησε δηλώσεις του Χαν και τον ειρωνεύτηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση που είχε σημειωθεί και πάλι στο Λονδίνο τον περασμένο Μάρτιο.

Πάντως ο εκπρόσωπο Τύπου του Δημάρχου του Λονδίνου, ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχολίασε πως ο Χαν «έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει από το να απαντήσει στο κακά ενημερωμένο tweet του Ντόναλντ Τραμπ, που βγάζει εσκεμμένα από το συνολικό πλαίσιο τις παρατηρήσεις του με τις οποίες καλούσε τους Λονδρέζους να μην ανησυχούν» από την ενίσχυση των δυνάμεων της αστυνομίας στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Και τέλος - τουλάχιστον προς το παρόν - δεν ξέχασε και την αγάπη του για τις θεωρίες συνωμοσίας αφού με ένα τελευταίο tweet εμφανίζεται να συνδέει την τεράστια συζήτηση για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, της οποίας οποίας είναι υπέρ, με τις μεθόδους των τρομοκρατών που είδαμε στις τελευταίες επιθέσεις και επιλέγουν αυτοκίνητα και μαχαίρια.

«Προσέξατε πως αυτή την περίοδο δεν γίνονται συζητήσεις για τα όπλα; Αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποίησαν μαχαίρια και αυτοκίνητα»...

Πηγές: HuffPost UK, Independent

Δημοφιλή