Αντιδράσεις με τις δηλώσεις περί «προδοσίας» του Καζάκου. «Χρειάζονται 600 πατριώτες για να βγάζει την σύνταξή του»

Αντιδράσεις με τις δηλώσεις περί «προδοσίας» του Καζάκου. «Χρειάζονται 600 πατριώτες για να βγάζει την σύνταξή του»
Sooc

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρόσφατη δήλωση του ηθοποιού και πρώην βουλευτή του ΚΚΕ, Κώστα Καζάκου, σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό, ο κ. Καζάκος είχε δηλώσει πως είναι προδοσία να εγκαταλείπει κανείς την χώρα του.

«Ό,τι θέλει ο νέος, ό,τι επιθυμεί, δηλαδή δουλειά, σπίτι, οικογένεια πρέπει να τα παλέψει και να αγωνιστεί να τα κερδίσει στον τόπο του», δήλωσε, προσθέτοντας: «Αλλιώς είναι ξένος. Έφυγαν και πάνε και δουλεύουν για τις ξένες χώρες. Και ο τόπος τι θα γίνει; Αυτό είναι στην ουσία προδοσία».

Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς το επιχείρημα της εθνικής προδοσίας χρησιμοποιείται αρκετές φορές από ακροδεξιούς για να χαρακτηριστεί η μετανάστευση προσφύγων προς την Δύση. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα εκείνοι που έθιξαν τις μηνιαίες απολαβές του ηθοποιού, εξηγώντας πως δεν θα έπρεπε να ασκεί κριτική σε εκείνους που προσπαθούν να επιβιώσουν με 400 ευρώ.

Δημοφιλή