Αυτός είναι ο Έλληνας που μαχαίρωσαν οι τρομοκράτες στο Λονδίνο

Αυτός είναι ο Έλληνας που μαχαίρωσαν οι τρομοκράτες στο Λονδίνο
LamiaReport

Ο 35χρονος Antonio Φίλης, από τη Λαμία, με μητέρα Ιταλίδα, είναι ο Έλληνας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Λονδίνο το Σάββατο το βράδυ.

Παιδί της κρίσης ο Αντώνης Φίλης που πριν μία βδομάδα έκλεισε τα 35 χρόνια του έφυγε για το Λονδίνο από το 2011 αναζητώντας καλύτερες συνθήκες μα κυρίως εργασία. Εγγονός του δημάρχου στη Λαμίας στο τέλος της δεκαετίας του ‘80, του γιατρού Αντώνη Φίλη. Με σπουδές στην Τεχνολογία τροφίμων αναζητούσε δουλειά στην χώρα μας αλλά μάταια. Έτσι πήρε την απόφαση να πάει στο Λονδίνο όπου εργάζονταν σε εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, ο τρομοκράτης τον μαχαίρωσε στο συκώτι και μετά από χειρουργική επέμβαση έχει διαφύγει τον κίνδυνο. «Ενώ οι άλλοι έτρεχαν να σωθούν ο γιος μου δεν έφυγε....», είπε ο πατέρας του 35χρονου.

«Εμείς αρχικά ενημερωθήκαμε από τη φίλη του και στη συνέχεια μιλήσαμε και με τον ίδιο δυο φορές. Όπως είπαν και οι γιατροί φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο η αγωνία και η δική μου και της μητέρας του είναι μεγάλη γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά...», είπε ο πατέρας του, Γιώργος Φίλης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο Αλέξης Γεωργιάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τον Έλληνα τραυματία της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο και αποκάλυψε λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του.

«Χθες το βράδυ, μας ενημέρωσαν επίσημα οι Βρετανικές Αρχές ότι μεταξύ των τραυματιών υπάρχει ένας Έλληνας. Μας είπαν ότι έχει τραύματα στο κεφάλι, ότι έχει μαχαιρωθεί στο συκώτι του, αλλά ότι έχει εγχειριστεί και είναι σε σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο κ. Πρέσβης μίλησε ήδη μαζί του. Ο ίδιος ζήτησε να ενημερωθεί και η Πρεσβεία γι αυτό επικοινωνήσαμε μαζί του, οπότε εικάζω ότι αφού είναι σε κατάσταση να έχει επικοινωνία και έχει διαφύγει τον κίνδυνο, θα έχει επικοινωνήσει και με την οικογένειά του. Είναι ένας νέος άνθρωπος μας είπαν, βρίσκεται στο Λονδίνο από το 2011 και ήταν σε ένα από τα μπαρ της περιοχής του Μπόροου Μάρκετ», κατέληξε.

Δημοφιλή