ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/06/2017 11:00 EEST | Updated 06/06/2017 11:00 EEST

Λεβέντης: Όταν χάνεις στόχους παραιτείσαι, δεν παραμένεις γαντζωμένος στην εξουσία

Sooc

Την εκτίμηση ότι «αν γίνουν τώρα εκλογές η ΝΔ θα είναι πρώτη» έκανε στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης διευκρινίζοντας, ωστόσο ότι «η ΝΔ αυξάνει τα ποσοστά της και όχι τους ψηφοφόρους της. Αυτό γίνεται διότι χρησιμοποιεί παλιές πρακτικές και πρόσωπα που έχουν φθαρεί».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «έχουμε μια κυβέρνηση που για να παραμείνει στην εξουσία τα υπογράφει όλα, λέει ναι σε όλα. Η εικόνα του πρωθυπουργού είναι ότι θέτει στόχους σε όλα, αλλά περνάει κάτω από τον πήχη».

Απαντώντας στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι «μας εκβιάζουν οι Ευρωπαίοι και οι δανειστές» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε:« Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε γιατί δεν παραιτούνται και να έρθει κάποιος άλλος να χειριστεί με ψυχραιμία το θέμα. Στο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί η άποψη της αριστεράς παλιάς κοπής. Για αυτό το λόγο η Ένωση Κεντρώων ζητά μεγάλη κυβέρνηση τεχνοκρατών που δε θα συμμετέχουν».

Σχετικά με το επικείμενο Eurogroup ο Β. Λεβέντης τόνισε: «Στις 15 Ιουνίου θα πάρουμε τη δόση και τίποτε άλλο, ούτε ποσοτική χαλάρωση ούτε ρύθμιση του χρέους. Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν φτιάξει ένα αφήγημα που λέει ότι δεν παίρνουμε την ποσοτική χαλάρωση και το χρέος επειδή θα γίνουν εκλογές στη Γερμανία το Φθινόπωρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα στους πολίτες και συνεχίζει να λέει με αποτέλεσμα να διαπράττει πολιτική απάτη. Ως εκ τούτου τίθεται θέμα πολιτικό και ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί ειδικά όταν χάνει τον έναν στόχο μετά τον άλλο. Θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που γαντζώνεται από την εξουσία όπως ο σκίουρος στο φλοιό του δέντρου. Για αυτό επαναλαμβάνω ότι χρειαζόμαστε κυβέρνηση οικουμενική τεχνοκρατών γιατί οι πολιτικοί τα έχουν κάνει θάλασσα. Τους τεχνοκράτες τους χρειαζόμαστε για ένα διάστημα γιατί έχουν φθαρεί οι πολιτικοί. Ο Λουκάς Παπαδήμος γιατί απέτυχε; Ενώ ο ίδιος ήταν άξιος τεχνοκράτης με πολλές γνωριμίες στην Ευρώπη, του έβαλαν δίπλα του πολιτικούς που δεν είχαν να προσφέρουν κάτι στη χώρα και κοίταζαν μόνο να επανεκλεγούν. Εκλογές δεν είναι χρήσιμες αυτή την ώρα γιατί και ο Μητσοτάκης να βγει τις ίδιες αδυναμίες θα έχει, κυβέρνηση 153 βουλευτών, με τη Γεννηματά θα κάνει κυβέρνηση, αφού ψήφισε το ΠΑΣΟΚ την ενισχυμένη αναλογική».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)