«Την χτυπούσε και την πίεζε να φορέσει μαντήλα». Τι αποκαλύπτεται για την σύζυγο του ενός τρομοκράτη του Λονδίνου

«Την χτυπούσε και την πίεζε να φορέσει μαντήλα». Τι αποκαλύπτεται για την σύζυγο του ενός τρομοκράτη του Λονδίνου

Το μαρτύριο που περνούσε καθημερινά πλάι σε έναν από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, η 38χρονη Βρετανίδα σύζυγός του, Τσαρίς Ο' Λίρι, περιγράφει μια φίλη της στην Daily Mirror.

Η γυναίκα παντρεύτηκε τον 30χρονο με καταγωγή από το Μαρόκο, Ραχίντ Ρεντουάν, το 2010 και έχει μαζί του ένα κορίτσι 18 μηνών. Όπως η ίδια αποκαλύπτει, ο άνδρας της ήταν πολύ βίαιος, την χτυπούσε κάθε φορά που του διαφωνούσε μαζί του ή προέβαινε σε ενέργειες που θεωρούνται αποδεκτές στην Δύση.

Η 38χρονη Τσαρίς σπανίως έβγαινε από το σπίτι, καθώς ο Ρεντουάν της το απαγόρευε. Δεν μπορούσε να πίνει ή να καπνίζει μπροστά του και όταν την έπιανε να παραβιάζει αυτούς τους κανόνες, την χτυπούσε και έσπαγε διάφορα αντικείμενα στο σπίτι.

«Προσπαθούσαμε να κανονίσουμε να βρεθούμε για έναν καφέ και εκείνη έλεγε πως δεν μπορεί. Είτε θα την είχε χτυπήσει στην μέση του δρόμου, είτε θα την είχε κλωτσήσει, είτε δεν θα την άφηνε να βγει από το σπίτι», είπε η φίλη της.

Ο Ρεντουάν προσπαθούσε να προσηλυτίσει την Βρετανίδα σύζυγό του στο Ισλάμ, πιέζοντάς την να φορέσει μαντήλα, να μην τρώει χοιρινό και να αλλάξει το όνομά της σε Σερίφα. Αν και η ίδια αντιδρούσε στις προσπάθειές του, δεν τον εγκατέλειψε ποτέ.

Αίσθηση προκαλεί ακόμα το γεγονός ότι η Τσαρίς είχε αντιληφθεί ότι ο σύζυγός της είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μετά από επίσκεψή του στο Μαρόκο το 2015, όμως δεν έδωσε καμία προειδοποίηση στις αρχές, παρά μόνο ενημέρωσε τον στενό οικογενειακό και φιλικό της κύκλο.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η 38χρονη είναι μία από τις γυναίκες που συνελήφθησαν στα πλαίσια των ερευνών για το τρομοκρατικό χτύπημα. Οι γείτονές της την άκουσαν να φωνάζει «μην πυροβολήσετε», όταν εισέβαλαν οι αρχές στο διαμέρισμά της στο ανατολικό Λονδίνο, και την είδαν να βγαίνει εμφανώς χτυπημένη.

Δημοφιλή