Η πολιτική αλλαγή της ΝΔ: Το αίτημα Μητσοτάκη και οι μεταρρυθμίσεις

Η πολιτική αλλαγή της ΝΔ: Το αίτημα Μητσοτάκη και οι μεταρρυθμίσεις
Sooc

Για τη ΝΔ η είδηση ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει ακόμα μια κατεπείγουσα τροπολογία έως αύριο στη Βουλή με όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν στα προαπαιτούμενα, αποτελεί ακόμα μια απόδειξη της έλλειψης αξιοπιστίας των δυο κυβερνητικών εταίρων, σημειώνοντας με νόημα πως μόλις πριν από ένα μήνα έφεραν και ψήφισαν στη Βουλή ένα άλλο επώδυνο πακέτο μέτρων, το οποίο όμως - όπως φάνηκε στη συνέχεια - δεν ήταν αρκετό για να κλείσει η συμφωνία.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του επαναφέρει με πιο έντονο τρόπο το αίτημα της πολιτικής αλλαγής αλλά ταυτόχρονα και την ανάγκη εφαρμογής μεταρρυθμίσεων που βγάλει τη χώρα από τη θηλιά των ατέρμονων διαπραγματεύσεων.

Αλλά και τα κορυφαία γαλάζια στελέχη βάζουν στο στόχαστρο το Μέγαρο Μαξίμου κάνοντας λόγο για ακόμα μια απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού, υπενθυμίζοντας ότι «από το αφήγημα για το τέλος της λιτότητας πήγαμε σε ψήφιση μέτρων και στην πορεία, η κυβέρνηση ξέχασε και την ποσοτική χαλάρωση και το χρέος».

Είναι ενδεικτικό ότι μόλις χθες ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα του συνεδρίου Concordia κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της και ότι αυτό που πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα είναι η αξιοπιστία της χώρας.

«Μόνο τότε, θα μπορούσε να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας την καλύτερη δυνατή συμφωνία, όχι μόνο σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά κυρίως για τα πρωτογενή πλεονάσματα, που αφορούν στην περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος», τόνισε ο Κ.Μητσοτάκης.

Σχεδόν ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απαντούσε στο νέο αφήγημα της κυβέρνησης - όπως αυτό διατυπώθηκε από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο - για «προτάσεις που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα ώστε η χώρα να βγει στις αγορές», κάνοντας λόγο προκλητική ζημιά που προκαλεί η κυβέρνηση και για συνέχιση της κοροϊδίας του ελληνικού λαού αντί να αναλάβουν τις βαριές ευθύνες τους για την πορεία της χώρας.

Δημοφιλή