Παππάς: Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί μια λύση η οποία δεν θα είναι λύση

Παππάς: Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί μια λύση η οποία δεν θα είναι λύση
SOOC

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί μια λύση η οποία δεν θα είναι λύση» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm 97,8.

«Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε μία λύση, η οποία δεν είναι λύση. Κι η παρουσία ή μη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι το κριτήριό μας. Το κριτήριό μας είναι να διαμορφώνονται οι όροι για την ομαλή, από εδώ και πέρα, χωρίς ερωτηματικά και αμφιβολίες, χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού χρέους και την ομαλή και “εύκολη” αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεών μας», απάντησε ο κ. Παππάς, σε ερώτηση αν η ελληνική κυβέρνηση θα συμφωνήσει στο ενδεχόμενο το ΔΝΤ να μην βάλει χρήματα, αλλά να «κουμαντάρει» το ελληνικό πρόγραμμα.

Σε άλλη ερώτηση, αν στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου, η ελληνική πλευρά μπορεί να πετύχει μια διατύπωση που θα βάζει τη χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, απάντησε:

«Μπορούμε να πετύχουμε διατυπώσεις και λύσεις που να φέρνουν την Ελλάδα στη σφαίρα της κανονικότητας ως προς τη χρηματοδότηση. Και η σφαίρα της κανονικότητας, βεβαίως, είναι το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης».

Σχετικά με τα εμπόδια που μπαίνουν στην επίτευξη συμφωνίας πριν από τις εκλογές στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, ο κ. Παππάς, επισήμανε: «Προφανώς υπάρχουν πολιτικές προτεραιότητες στη Γερμανία. Υπάρχουν όμως, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές προτεραιότητες και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη συνολικά. Κι αυτός που χρειάζεται μια καθαρή λύση αυτή τη στιγμή είναι η Ευρώπη. Η Ευρώπη χρειάζεται να δείξει ότι έχει το πολιτικό εκτόπισμα, την πολιτική συνέπεια, το πολιτικό αισθητήριο να υπερβεί τις δυσκαμψίες τις οποίες διαμορφώνει η παρουσία του ΔΝΤ».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή