Επεισόδιο Τσακαλώτου με τους 53 για τα προαπαιτούμενα

Επεισόδιο Τσακαλώτου με τους 53 για τα προαπαιτούμενα
Eurokinissi

Το επεισόδιο Τσακαλώτου – βουλευτών σημάδεψε την άτυπη ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του ΣΥΡΙΖΑ γιατα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν. Μάλιστα σε αντιπαράθεση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ήρθαν ακόμη και στελέχη των 53!

Όλα συνέβησαν στην έναρξη της παρέμβασης του υπουργού Οικονομικών όταν άσκησε κριτική στους βουλευτές για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους και για την «χαλαρή» υποστήριξη της κυβερνητικής πολιτικής. «Διαπιστώνω ότι έχετε ενσωματώσει την κριτική της αντιπολίτευσης και του ΣΚΑΪ», λέγεται ότι είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Μάκης Μπαλαούρας αντέδρασε λέγοντας ότι οι βουλευτές καλούνται να ενημερωθούν κάθε φορά που η κυβέρνηση τα βρίσκει δύσκολα, ενώ άλλοι βουλευτές είπαν ότι η παρατήρηση πρέπει να πάει σε υπουργούς αντιπροέδρους της κυβέρνησης και της Βουλής που δεν εμφανίζονται καν στα κανάλια αφήνοντας τους βουλευτές να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Πολλοί βουλευτές σημείωσαν ότι η «εμφάνιση» προαπαιτουμένωνλίγες μέρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι προβληματική. Όμως ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι τα προαπαιτούμενα προέκυψαν μετά την συνεδρίαση του Eurogroup.

Κριτική είτε για έλλειψη ενημέρωσης είτε σε πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής έκαναν οι Νίκος Μανιός, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Βάλια Βαγιωνάκη κ.α. ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνης ρώτησε αν έχουν εξεταστεί όλα τα ενδεχόμενα ενόψει του Eurogoroup και αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο.

Πάντως η εκτίμηση κύκλων της ΚΟ είναι ότι δεν υπάρχει θέμα για την ψηφοφορία στη Βουλή.

Επί της ουσίας η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ο ΕυκλείδηςΤσακαλώτος έδειξε ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται με τους θεσμούς προκειμένου να μην μπορεί να της ασκήσουν κριτική για άρνηση εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και να της επιρρίψουν την ευθύνη τη μη λήψης απόφασης για το χρέος.

Δημοφιλή