ΔΙΕΘΝΕΣ
09/06/2017 13:21 EEST | Updated 09/06/2017 13:21 EEST

Πέντε (πολύ) ανησυχητικές πληροφορίες για το ιρλανδικό DUP που προσεγγίζει τώρα η Μέι

DUP leader Arlene Foster and deputy leader Nigel Dodds cheer as Emma Little Pengelly is elected to the South Belfast constituency at the Titanic exhibition centre in Belfast where counting is taking place in the 2017 General Election.
PA Wire/PA Images
DUP leader Arlene Foster and deputy leader Nigel Dodds cheer as Emma Little Pengelly is elected to the South Belfast constituency at the Titanic exhibition centre in Belfast where counting is taking place in the 2017 General Election.

Ένα κόμμα για το οποίο γνωρίζαμε ελάχιστα μέχρι σήμερα αναμένεται να λάβει κεντρικό ρόλο στην πολιτική της Βρετανίας. Η Τερέζα Μέι φέρεται να έκλεισε μια συμφωνία με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βρετανίας (DUP) για να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, μετά την αποτυχία της στις γενικές εκλογές.

Να ορισμένοι λόγοι που αυτό είναι ανησυχητικό:

Ο Μέρβιν Στόρι

Ο επικεφαλής της επιτροπής παιδείας του DUP είναι μέλος του Ιδρύματος Caleb, το οποίο ισχυρίζεται ότι η Γη δεν είναι μεγαλύτερη από 10.000 ετών. Ο ίδιος ερμηνεύει το πρώτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης (Γένεσις) ως κάτι το ακριβές και έμπιστο – ότι δηλαδή ο Θεός δημιούργησε τον πλανήτη σε έξι ημέρες.

Οι αμβλώσεις

Οι γυναίκες δεν μπορούν να τερματίσουν τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες τους στην Ιρλανδία κυρίως εξαιτίας του DUP. Η αρχηγός του κόμματος, Αρλίν Φόστερ, υποσχέθηκε πέρυσι να απαγορεύσει τις αμβλώσεις, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου η ζωή της εγκύου κινδυνεύει. Στην συνέχεια πρόσθεσε το ενδεχόμενο να εξετάσει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες η εγκυμοσύνη προέκυψε μετά από βιασμό.

«Δεν θέλω η άμβλωση να είναι τόσο ελεύθερα προσβάσιμη εδώ όσο στην Αγγλία», είχε δηλώσει στον Guardian.

Η κλιματική αλλαγή

Το μανιφέστο τους δεν αναφέρει ότι κάποτε είχαν διορίσει έναν αρνητή της κλιματικής αλλαγής, τον Σάμι Γουίλσον, υπουργό Περιβάλλοντος της Ιρλανδίας. Ο Γουίλσον είχε απαγορεύσει τις διαφημίσεις υπέρ της μείωσης των εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα, με το επιχείρημα ότι συνιστούν «προπαγάνδα».

Οι ομοφυλόφιλοι

Όχι μόνο είναι ενάντιοι στους γάμους ομοφυλοφίλων, αλλά το 2013, μέλος του DUP είχε αποκαλέσει την ομοφυλοφιλία βδέλυγμα ενώπιον παιδιών δημοτικού σχολείου.

Η τρομοκρατία

Κάποιοι αναφέρθηκαν στο περίεργο παρελθόν του κόμματος, όταν η Φόστερ «επιτέθηκε» κατά του Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Υπήρχαν πολλοί καλοί άνθρωποι που προσέγγισαν το IRA και τους ζήτησαν να παραιτηθούν. Τους υποστήριζε, ήθελε να νικήσουν», είχε πει.

Μπόνους:

Ο ιδρυτής του DUP, Ίαν Πέισλι είχε κάποτε πει πως οι παραδοσιακοί καουμπόικοι χοροί «προκαλούν λαγνεία».

via GIPHY

*To κείμενο προέρχεται από την αγγλική έκδοση της HuffPost.