Τον νόμο του ενός σκύλου επιβάλει τώρα κινεζική πόλη

Τον νόμο του ενός σκύλου επιβάλει τώρα κινεζική πόλη
lovely teddy pet dog sitting in a pet car
lovely teddy pet dog sitting in a pet car
zhaojiankang via Getty Images

Επί πολλές δεκαετίες, η Κίνα είχε επιβάλει έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους νόμους των τελευταίων ετών, απαγορεύοντας στα ζευγάρια να φέρνουν στον κόσμο παραπάνω από ένα παιδιά. Τώρα η κινεζική πόλη του Τσινγκτάο εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει τον νόμο του ενός σκύλου για κάθε νοικοκυριό.

Περισσότερες από 40 «άγριες» ράτσες σκύλων έχουν απαγορευτεί στην πόλη, ενώ κάθε σπίτι δεν θα μπορεί να έχει πλέον περισσότερους από έναν κατοικίδιους σκύλους. Οι παραβάτες θα καλούνται να πληρώνουν πρόστιμα ύψους 2.000 γουάν (263 ευρώ) και, εάν δεν υπακούσουν δεύτερη φορά, τα σκυλιά τους θα κατάσχονται.

Η συγκεκριμένη κίνηση έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, με έναν κάτοικο του Τσινγκτάο να αναρωτιέται «πόσες αθώες ζωές θα χαθούν ακόμα».

Αν και στην Δύση υπάρχει η κοινή αντίληψη ότι τα σκυλιά είναι καταναλώσιμα στην Κίνα, λόγω του φεστιβάλ κατανάλωσης κρέατος σκύλος που διενεργείται στο Γιουλίν, ωστόσο, σε ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας οι σκύλοι αποτελούν κατοικίδια ζώα και λαμβάνουν την ίδια αντιμετώπιση με εκείνους της Δύσης.

Δημοφιλή