ΔΙΕΘΝΕΣ
09/06/2017 07:08 EEST | Updated 09/06/2017 07:09 EEST

Κόρμπιν: Είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε τη χώρα. Οι συνομιλίες για το Brexit θα προχωρήσουν

ODD ANDERSEN via Getty Images
Britain's opposition Labour party Leader Jeremy Corbyn arrives at Labour Party headquarters in central London on June 9, 2017 after results in a snap general election showing a hung parliament with Labour gains and the Conservatives losing its majority.British Prime Minister Theresa May faced pressure to resign on Friday after losing her parliamentary majority, plunging the country into uncertainty as Brexit talks loom. The pound fell sharply amid fears the Conservative leader will be unable to form a government and could even be forced out of office after a troubled campaign overshadowed by two terror attacks. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN (Photo credit should read ODD ANDERSEN/AFP/Getty Images)

«Έτοιμος να υπηρετήσει τη χώρα» δήλωσε ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την εκλογική αναμέτρηση στη Βρετανία.

Όπως είπε, οι Εργατικοί είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν τη χώρα χωρίς συμφωνίες και σύμφωνα, ενώ τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ποιος κέρδισε τις εκλογές αυτές- και ότι οι Συντηρητικοί ηττήθηκαν.

Όπως πρόσθεσε, είναι καιρός για αλλαγή, και το κόμμα του εξελέγη για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που δίνει τέλος στη λιτότητα. Ακόμη, σημείωσε πως είναι έτοιμος να παρουσιάσει τις προτάσεις του για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την παιδεία, τις συντάξεις κ.α.

Όπως είπε, οι συνομιλίες για το Brexit θα προχωρήσουν, αλλά αυτό που θέλει είναι ένα Brexit στο οποίο θα δίνεται έμφαση στις θέσεις εργασίας (jobs first Brexit) και θα δώσει προτεραιότητα σε μια καλή εμπορική συμφωνία με την ΕΕ- καθώς και ότι θα ενεργήσει γρήγορα για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ που ζουν στη Μ. Βρετανία.

Για την Τερέζα Μέι είπε πως «έδωσε την εκλογική μάχη με τη βάση ότι επρόκειτο για τη δική της εκστρατείας, για τη δική της απόφαση να ζητήσει εκλογές, ότι ήταν το δικό της όνομα που παιζόταν, και έλεγε ότι το έκανε για να φέρει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Λοιπόν, αυτό το πρωί δεν φαίνεται να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση, δεν φαίνεται να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση, δεν φαίνεται να υπάρχει κυβέρνηση που έχει πρόγραμμα γενικότερα».