ΔΙΕΘΝΕΣ
09/06/2017 11:13 EEST | Updated 09/06/2017 11:26 EEST

Μέι: Σχηματίζουμε με το DUP κυβέρνηση που θα παρέχει σιγουριά

BEN STANSALL via Getty Images
Britain's Prime Minister and leader of the Conservative Party Theresa May, (L), accompanied by her husband Philip, delivers a statement outside 10 Downing Street in central London on June 9, 2017 as results from a snap general election show the Conservatives have lost their majority.British Prime Minister Theresa May will on Friday seek to form a new government, resisting pressure to resign after losing her parliamentary majority ahead of crucial Brexit talks. May is set to meet the head of state Queen Elizabeth II and ask for permission to form a new government, according to her Downing Street office. / AFP PHOTO / Ben STANSALL (Photo credit should read BEN STANSALL/AFP/Getty Images)

Παρά την «πύρρεια νίκη» της στις εκλογές, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι θα σχηματίσει μαζί με το DUP (της Βόρειας Ιρλανδίας) μια κυβέρνηση που θα «παρέχει σιγουριά», αμέσως μετά τη συνάντησή της με τη βασίλισσα Ελισάβετ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα για τη δέσμευσή της για έξοδο από την ΕΕ.

Όπως είπε, θα εκπληρώσει τη θέληση του βρετανικού λαού και το Brexit και θα συνεχίσει να εργάζεται για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. «Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, θα φτιάξουμε μια χώρα στην οποία κανείς και καμία κοινότητα δεν θα μείνει πίσω».

«Αυτό που χρειάζεται η χώρα περισσότερο από ποτέ είναι ασφάλεια» τόνισε, σημειώνοντας πως οι Συντηρητικοί και το DUP κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών. Όπως πρόσθεσε, έχει την απόλυτη πλειοψηφία μαζί με το DUP και θα συνεργαστούν προς το συμφέρον ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου. «Τα δύο κόμματά μας είχαν μια ισχυρή σχέση εδώ και πολλά χρόνια, και αυτό μου δίνει την αυτοπεποίθηση να πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να εργαστούμε μαζί προς το συμφέρον ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου» δήλωσε.

Παράλληλα, τόνισε πως θα δώσει αυτό για το οποίο ο λαός ψήφισε τον προηγούμενο Ιούνιο, δεσμευόμενη ότι θα καθοδηγήσει τη χώρα εν μέσω των κρίσιμων συνομιλιών για το Brexit, που αρχίζουν μέσα σε μόλις 10 ημέρες.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να συσπειρωθούμε και να επικεντρώσουμε τις ενέργειές μας προς μια επιτυχημένη συμφωνία για το Brexit που θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες αυτής της χώρας», κατέληξε.

Sponsored Post