ΔΙΕΘΝΕΣ
09/06/2017 09:56 EEST | Updated 09/06/2017 09:56 EEST

Τουρκική γεώτρηση στη Μεσόγειο φθινόπωρο ή χειμώνα, λέει ο υπουργός Ενέργειας και γαμπρός του Ερντογάν

Anadolu Agency via Getty Images
ISTANBUL, TURKEY - APRIL 6: Turkish Minister of Energy and Natural Resources, Berat Albayrak delivers a speech during introductory meeting of 'National Energy and Mine Policy' in Istanbul, Turkey on April 6, 2017. (Photo by Isa Terli/Anadolu Agency/Getty Images)

Στα τέλη φθινοπώρου ή το χειμώνα η Τουρκία θα κάνει γεώτρηση στη Μεσόγειο, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος βρίσκεται στο ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός».

Ο υπουργός, που είναι γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν, μετέβη στο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου με ιδιωτικό αεροπλάνο και από εκεί με στρατιωτικό ελικόπτερο πήγε για «επίσκεψη-έκπληξη», όπως χαρακτηρίστηκε από την τουρκική πλευρά στο σεισμογραφικό σκάφος που βρίσκεται στα ανοικτά της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του ανέφερε πως η Τουρκία ελπίζει πως εντός του 2017 θα εξασφαλίσει το δικό της πλοίο και να αρχίσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι έχουν γίνει μελέτες και εντοπίστηκαν τρεις με τέσσερις περιοχές για να γίνει η γεώτρηση, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι τρισδιάστατες έρευνες στην περιοχή ανοικτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)